We don’t remember days we remember Moments

Ik ben alweer een tijdje terug van mijn geweldige reis naar Thailand en de Filipijnen met een computer vol met foto’s. Ik durf ze niet eens te tellen, maar ik denk dat het er meer dan 2.000 foto’s zijn! Fantastische foto’s van azuurblauw zeeën, hagelwitte stranden en tropische paradijzen.

En elke foto heeft een speciale herinnering voor mij, maar wat heb je aan al die foto’s die weg zijn gestopt in een mapje op mijn pc of ergens in de cloud hangt? Helemaal niks!

Dus het werd tijd dat ik een selectie ging maken en mijn spaarzame uurtjes in de avond ging gebruiken om een fotoboek te maken. En dat had ik achteraf veel eerder moeten doen, want het resultaat is prachtig geworden.

Follow your dreams

Fotoboek 

Jaren geleden kreeg ik mijn eerste fotoboekje cadeau van een vriendinnetje uit Amerika. Ik heb het nog steeds en het is een tastbare herinnering aan mooie momenten vast gelegd in beeld. Een fotoboek is niet alleen een leuk cadeau om te krijgen, maar ook om weg te geven of zelf je eigen herinneringen vast te leggen. Ik heb er heel veel voor anderen gemaakt, maar nu was het tijd om er eentje voor mij zelf te maken van onze reis naar Azië.

Four Seasons Koh Samui

Ik had al de nodige ervaring met het maken van verschillende fotoboeken en je kunt ze overal laten maken. Tegenwoordig biedt zelfs de supermarkt of drogisterij deze service aan, maar er zit toch echt wel verschil in kwaliteit. Al zeg ik het zelf als echte fotoboek kenner 😉

Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij Albelli uit. Zij doen al jaren mee en zijn de specialist hierin. Naast de mogelijkheid om fotoboeken te bestellen kun je ook foto’s af laten drukken. Ik dacht waarom ook niet en ben nu super blij, want de kwaliteit liegt er niet om. Vooral de polaroid foto’s met eigen geschreven tekst zijn erg mooi en persoonlijk geworden.

Polaroid foto’s

Ik heb er tientallen af laten drukken en heb een paar voor je geselecteerd met het verhaal achter de foto. Maak nu ook je eigen polaroid foto’s en schrijf je eigen persoonlijke tekst erbij.

Polaroid by Stylish Travel Tips

Je eigen palaroid foto’s

Wil je weten waar deze foto precies gemaakt is? Kijk dan even mee naar de rest van de foto’s van dit paradijselijke eiland genaamd Sumilon.

 Philippines by Stylish Travel Tips

Greetings from the Philippines!

Dit was mijn mooiste reis ooit! El Nido, gelegen ten noorden van het eiland Palawan is dé plek in de Filipijnen die je niet mag missen. Ik heb er ook een video van gemaakt die je kunt bewonderen op mijn eigen StylishTravelTips.com YouTube kanaal.

El Nido - Palawan by Stylish Travel Tips

El Nido – Palawan

Als reisblogster kom ik in de mooiste en meest bijzondere hotels. Wil je weten waar deze foto is gemaakt en in wat voor een hip en trendy hotel ik heb geslapen? Graag neem ik je even mee naar het zuiden van Phuket.

FotoHotel Phuket by Stylish Travel Tips

FotoHotel Phuket

Dit zijn mijn meest favoriete foto’s van mijn Instagram account @StylishTravel. Volg je me al en wil je weten waar mijn volgende reis naar toe gaat? Klik dan even op bovenstaande link.

Instagram pictures by Stylish Travel Tips

Mijn top 9 foto’s op mijn Instagram account @StylishTravel

Wil je ook je eigen polaroid foto’s maken? Dat kan, ga hier naar de Albelli site en kies voor fotoafdrukken. Vervolgens vink je per foto in het top down menu de polaroid optie aan.

Poloroid foto's by Stylish Travel Tips

Maak je eigen polaroid foto’s

Fotoafdrukken

Ik heb wel eens mee gedaan aan speciale acties om goedkoop en veel foto’s af te laten drukken, maar wat had ik achteraf spijt. Toen ik eenmaal de foto’s thuis kreeg herkende ik ze amper. Kleuren kwamen niet overeen en van heel veel foto’s waren halve hoofden afgesneden.

Een grote ellende en naar mijn geld kon ik wel fluiten. Mijn les heb ik toen wel geleerd en sindsdien ga ik alleen maar voor het beste. Ik was dan ook oprecht verrast met het resultaat van de fotoafdrukken. Super mooi van kleur, helder en gelukkig was er niks afgesneden.

Stylish Travel Tips Foto's

Fotoafdrukken

Ik heb in totaal bijna 200 foto’s af laten drukken en ik ben zo blij met het resultaat 🙂 Wanneer je je foto op het beeldscherm bekijkt is het toch anders dan wanneer je het tastbaar in je hand hebt en door de glans over de foto komen de foto’s super mooi tot hun recht.

Foto's reis Stylish Travel Tips

Een vloer vol herinneringen

Mijn vloer ligt bezaaid met foto’s vol met herinneringen. Zomaar een greep uit mijn reizen van links naar rechts; van Thailand naar de Filipijnen en van de Dominicaanse Republiek naar Burj Khalifa in Dubai. De mooiste foto’s heb ik in het allergrootste formaat (20 bij 30 cm) af laten drukken om straks in te laten lijsten.

Favoriete foto's Stylish Travel Tips

Mooie foto’s om in te lijsten

Hoe maak je een fotoboek bij Albelli?

Voor diegene die het nog niet kennen, een fotoboek maken is heel makkelijk, maar de software en gebruiksvriendelijkheid maakt toch echt wel het verschil. Er is niks vervelender dan wanneer je pc vastloopt tijdens het uploaden van je foto’s naar je fotoboek, de gebruikshandleiding complex is of wanneer je bij het afsluiten al je werk opeens verdwenen is.

Stap 1: maak eerst een account aan op Albelli.nl. Zo wordt je werk automatisch opgeslagen.

Stap 2: kies om te werken in het online gedeelte. Dat scheelt weer heel veel geheugen op je pc.

Stap 3: nadat je je fotoboek formaat hebt gekozen bepaal je links het aantal foto’s per pagina.

Stap 4: kies op de plusjes in je foto kader om de gewenste foto toe te voegen of voeg een pagina toe.

Stap 5: check als laatste goed de voorbeeld functie alvorens je op de bestel knop drukt.

Fotoboek Stylish Travel Tips

Het resultaat van mijn bijzondere reis

Het klinkt heel cliché, maar een fotoboek is echt een herinnering voor je leven. De grootste verassing was nog dat ik mijn eigen fotoboek cadeau kreeg op de dag toen hij door de bus viel. Mijn vriend was zo “lief” om mij ermee te verassen door het als een heus verjaardagscadeau in te pakken. Dus voor alle dames onder ons die niet weten wat ze voor hun verjaardag moeten vragen dan kan ik je een fotoboek van harte aanbevelen! Altijd een goed idee 🙂

Share This Story

Lifestyle

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like