Dromen die uitkomen, mijn persoonlijke hoogtepunten

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een persoonlijk blog heb gedeeld en nu het einde van het jaar nadert is het weer een mooi moment om terug te kijken. Niet het afgelopen jaar maar de afgelopen twee jaar waren erg bijzonder en een rollercoaster aan hoogtepunten en natuurlijk ook mindere tijden.

Ondanks de mooie reizen die we gemaakt hebben, was de allermooiste gebeurtenis toch wel de geboorte van onze dochter Sofie vorig jaar zomer. Nu ze wat ouder is en meer zelfstandig is heb ik gelukkig weer wat meer tijd voor mijn blog gekregen en maken we stiekem al mooie plannen voor 2019.

Het begon allemaal 2 jaar geleden toen ik totaal onverwacht zwanger bleek te zijn, om precies te zijn in december 2016. We hadden net onze tickets naar de Malediven geboekt als start van onze reis van 3 maanden door Azië. Dat mocht de pret niet drukken, want met een zwangerschapsverklaring op zak begonnen we aan ons tweede grote reisavontuur.

Hoogtepunten Instagram @stylishtravel

Nog geen 3 jaar geleden toen ik nog niet zo lang bezig was met mijn blog, heb ik een keer in een interview gezegd dat de Malediven nog altijd hoog op mijn verlanglijstje stonden. Niet wetende dat een jaar later die droom werkelijk uit zou komen. Zo zie je maar weer dat wanneer je echt droomt van iets en daar helemaal voor wilt gaan dat je dromen ook uit gaan komen 🙂

Van Dromen naar Doen

Rhodos, Griekenland

In de tijd dat ik net mijn blog was begonnen en veel uitnodigingen begon te krijgen voor mooie reizen kreeg ik veel vragen hoe ik dat allemaal heb kunnen realiseren. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven met al mijn tips: “Hoe creëer je je eigen droomjob als reisblogger”.

Met TUI op reis

In 2016 heb ik meerdere mooie reizen mogen maken op uitnodiging van TUI. Eentje daarvan was een reis naar Griekenland met alle Europese “TUI (insta)grammers”. Samen met negen andere social media reisbloggers uit zes verschillende landen begonnen wij aan de allereerste internationale TUI bloggers reis.

Een week lang gingen we samen op stap en bezochten we Athene, Rodos, Symi eiland, gingen we raften en bezochten we prachtige Griekse dorpjes in de bergen. Ik heb hier een korte compilatie video gemaakt van deze Griekenland reis. Wil je weten met welke andere influencers we allemaal samen waren, klik dan hier op de officiële site van TUI AG.

Met TUI in Athene

“Ik heb mijn armen gespreid, ik heb mijn ogen dicht en voel een zonnestraal door de wolken breken. Een lichtstraal warmt mijn gezicht. Donkere wolken pakken samen en verdringen de zon. Met mijn vingertoppen voel ik de wind langs mij heen waaien. Ik sta bovenop een klif op een eiland midden in de Atlantische Oceaan.”

Een andere bijzondere reis met TUI was naar de Azoren waar we walvissen en dolfijnen hebben gespot. Speciaal voor deze reis heb ik een blog geschreven hoe ik dat heb ervaren en welke andere eilanden op de Azoren (Faial en Pico)  we hebben bezocht.

Samenwerking SUITSUIT

Ken je het hippe koffer merk SUITSUIT? Elke keer als ik op de luchthaven liep zag ik altijd van die mooie en hippe trolley’s voorbij komen met de naam “SUIT SUIT” erop. Ik vond het dan ook super leuk dat ze mij hebben gevraagd om met hen samen te werken en om hun koffers uit te testen.

Naar aanleiding van mijn Griekenlandreis deel ik hier mijn citytrip tips voor Athene met jou. Ideaal voor een weekendje weg of als startpunt van je rondreis door Griekenland.

Met SUITSUIT in Griekenland

Stylish Travel Tips in de Media

Het is natuurlijk altijd leuk als je gevraagd wordt voor een interview en ook wanneer je opgepikt wordt door andere reiswebsites die je noemen om te volgen. Ik vond het dan ook een enorme eer toen ik werd genoemd door Becky van Dijk [oprichtster van We are Travel Girls en met meer dan 400.000 volgers op Instagram!] als een van de 25 vrouwelijke reis instagram accounts om te volgen in 2017.

Kanuhura Island, Malediven

1.We Are Travel Girls

“Originally from Holland, Kasia quit her job to follow her dreams and is sharing her adventures on StylishTravelTips.com. Currently in the Maldives, she is sharing images of turquoise waters and over water bungalows compelling us to add this destination to the 2017 list! @StylishTravel

Een super eer dus om genoemd te worden als een van de nieuwe reisbloggers om te volgen op Instagram. Wil je weten welke andere inspirerende vrouwelijke influencers in het lijstje stonden? Zwijmel hier weg bij alle mooie reisfoto’s van over de hele wereld.

  2. Stay in Style

Irene Verpoort, oprichtster van Stay in Style heeft mij geïnterviewd waarin ik alle ins en outs geef van het reisbloggers bestaan en wat mij allemaal te wachten stond voor 2017.

Ze raakte geïnspireerd door mij bij het zien van onze foto’s uit de Filipijnen (zie foto hieronder). Dit was tijdens onze eerste reis van 3 maanden door Thailand, Myanmar en de Filipijnen.

El Nido, Filipijnen

Op “Stay in Style” geef ik in een persoonlijke interview mijn 3 gouden tips hoe je van bloggen je werk kunt maken. Dus voor iedereen die nieuwe voornemens aan het maken is voor het nieuwe jaar is het zeker de moeite waar om mijn interview te lezen 😉

  3. Publicatie Telegraaf

Toen we in Sri Lanka waren en in Unawatuna verbleven werden we gebeld door een journalist van de Telegraaf die ons wilde interviewen over ons “digital nomad life” bestaan.

Ik hoefde daar natuurlijk niet lang over na te denken en zei meteen ja 🙂 Ik was inmiddels 12 weken zwanger en we verbleven op dat moment in een hele fijne guesthouse in Unawatuna, zie foto hieronder.

Tuin Kahuna Hotel, Unawatuna

4. The Backstage Page Amsterdam

En alsof het niet genoeg was, kreeg ik een uitnodiging van Marie-Claire van Bracht voor een interview waarin ik heel persoonlijk ben waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt en hoe je het beste je dromen na kunt jagen.

Hoe is het om in het diepe te springen en je hart te volgen? Je baan op te zeggen? Hoe jaag je je dromen na en hoe creëer je vanuit een gedachte de werkelijkheid? Op al deze vragen geef ik antwoord op de Backstage Page en lees hier het hele interview.

LUX* South Ari Atoll, Malediven

Overwinteren in Bali

Na de Malediven en Sri Lanka reisden we verder via Kuala Lumpur richting Bali. Het plan was om er 2 maanden te verblijven, maar omdat je dan een speciaal visum daarvoor moet aanvragen besloten we om 1 maand op Bali te verblijven. We begonnen in Canggu (de nieuwste surfers hotspot van Bali) om vervolgens een week in Ubud te verblijven.

Maya Ubud resort, Bali

Ik kan je niet uitleggen hoe mooi Ubud is en hoe bijzonder de natuur hier is. Het is alsof je middenin de jungle zit en één wordt met de natuur. Ik vind het vaak magisch wanneer er na een regenbui een mysterieuze mist tevoorschijn komt. Zelfs 1 maand Bali is te kort om Bali te ontdekken. Gelukkig deel ik hier wel mijn top 10 accommodaties op Bali.

8 maanden zwanger

Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad zonder complicaties en voelde me enorm gelukkig. Natuurlijk vond ik het spannend wat mij te wachten stond en hoe mijn leven eruit zou zien zodra ons meisje er zou zijn, maar op dat moment kon ik mij er ook nog geen voorstelling van maken…

Denia, Costa Blanca

Denia, Spanje

Ik heb nog tot een maand voor mijn bevalling gevlogen (daarna mag je officieel niet meer vliegen). Ons bezoek aan Denia was een mooie afsluiting van een hele mooie reisperiode die begon met onze 3 maanden reis door Azië.

Geboorte Sofie

Op de vroege ochtend van 9 juli 2017 is onze lieve dochter Sofie thuis geboren. De bevalling ging zo snel en voorspoedig dat ik het ziekenhuis niet eens heb gehaald. Mijn lieve vriendin Linda Krommenhoek was bij de bevalling aanwezig en heeft o.a. deze prachtige foto’s gemaakt.

Een huilbaby

Wat begon als een grote rose wolk werd al langzaam een hel. Het begon de eerste nacht toen Sofie krijsend wakker werd en niet meer kon stoppen met huilen. Het huilen (lees krijsen) ging echt door merg en been en ze was ontroostbaar. In totaal heeft Sofie de eerste 8 weken van haar leven ontzettend veel gehuild en daardoor wilde ze ook nooit slapen en alleen bij mama zijn. Het brak ons echt op en dit was totaal niet wat we hadden verwacht van ons prille ouderschap!

Nadat we alles hadden uitgeprobeerd, van osteopaat, tot maagzuurremmers omdat we dachten dat ze last had van reflux, zijn we uiteindelijk ten einde raad naar het Ziekenhuis doorverwezen. Ik kon mij nog herinneren nadat de kinderarts Sofie als gezond had verklaard dat ik mij boos voelde. Want er moest toch immers wat zijn waarom ze zo huilde? Het was uiteindelijk de kinder fysiotherapeut die met het verlossende antwoord kwam dat Sofie behoefte had aan begrenzing en dat we haar in moesten gaan bakeren.

Er volgden 2 maanden van slaaptraining, maar het inbakeren heeft echt ons leven “gered”. Voor het eerst konden we weer normaal slapen en aan haar slaapritme werken. Voor Sofie was het ook fijn die begrenzing te voelen en daardoor kon ze zich steeds makkelijker overgeven aan slapen. Gelukkig ging het na 4 maanden al helemaal beter en hadden we opeens een dochtertje in huis die doorsliep. Sinds dat moment kon ik voor mijn gevoel pas echt beginnen met genieten.

Sofie 6 maandjes oud

Onze eerste vakantie met een baby

Doordat Sofie in het begin zoveel huilde en nog steeds geen kindje is die overal makkelijk kan slapen heeft het heel lang geduurd voordat we het aandurfden om met haar voor het eerst te gaan vliegen. Pas na 9 maanden zijn we voor  het eerst met haar voor 3 weken naar Ibiza gegaan.  We hebben zo’n fijne tijd met haar gehad en het was een mooie afsluiting van een “lastige” periode en een nieuwe start vol reisavonturen.

Eindelijk kreeg ik weer mijn energie en passie terug voor het schrijven van een nieuw blog. Het resultaat, bijna 3.000(!) woorden heb ik getikt om  jullie al mijn tips te geven hoe het is om Ibiza met een baby te bezoeken en waar je het beste kunt verblijven en naar toe kunt gaan.

Sofie voor het eerst in Ibiza

Roadtrip door Kroatië en Italië

Vier weken hadden we in totaal uitgetrokken voor deze autoreis door Kroatië en Italië en het werd uiteindelijk een reis om nooit meer te vergeten. Het was onze 2e lange reis met Sofie en we vonden het ontzettend spannend om met haar meer dan 4.000 km te reizen! Eerst helemaal naar het zuiden van Kroatië richting Dubrovnik en toen met de nachtboot naar Bari, in de hak van Italië.

1. Eiland Brac, Kroatie

Ontdek het authentieke eiland leven op Brac

Brac, Kroatië

2. Tucepi, TUI Blue Jadran

Roadtrip door Kroatië met een baby

TUI Blue Jadran Hotel, Tucepi

3. Puglia, ontdek het zuiden van Italië

Een ongerept stukje Italië  

Polignano A Mare

4. Sirolo, het geheim van de Italianen

Een parel aan de Adriatische zee

Strand van Sirolo

5. Toscane, een sprookjeslandschap

Een uniek stukje Italië

Villa Podere Ferranesi

Sinds onze laatste autoreis door Europa hebben we bewust even een stapje terug gedaan. Reizen en bloggen kost heel veel tijd en sinds we een dochtertje hebben wil ik bewust heel veel van haar kunnen genieten. Sofie geeft ons zoveel vreugde en liefde en dat elke dag weer. De tijd gaat zo snel en ze ontwikkeld zich nu zo hard dat we het liefst elk moment vast willen houden. Misschien herkennen andere ouders zich hierin wat ik hier mee bedoel.

Voornemens 2019

Normaal ben ik niet zo van de voornemens, maar ik heb mij toch voorgenomen om nog meer te genieten van alle mooie momenten. Ik vond het afgelopen jaar zo snel gaan, laat staan de afgelopen 2 jaar dat ik alleen maar dankbaar kan zijn voor alle mooie momenten. Gelukkig heb ik nog altijd mijn mooie blog waarin ik al onze herinneringen kan vastleggen.

Voor het nieuwe jaar wens ik iedereen een liefdevol 2019 toe. Dat we vooral dankbaar mogen zijn voor de dingen die we al hebben. Blijf vooral dromen want ik weet als geen ander wat het je allemaal kan brengen,  maar het mag niet ten koste gaan van het besef van wat je al hebt. Geniet van je vrienden, familie, de kleine dingen die je gelukkig kunnen maken en wees lief voor elkaar. Ik wens iedereen een gezond en heel voorspoedig 2019 toe!

 

Share This Story

Lifestyle

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like