Dagtrip naar Klein Curaçao met de Serendipity jacht

Als je naar Curaçao op vakantie gaat of zoals ik voor langere tijd op het eiland verblijft dan mag een dagtrip naar Klein Curaçao absoluut niet ontbreken. Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland van ongeveer 1,7 m² groot voor de kust van Curaçao. Het is nog geen uur varen en een echte aanrader als je een super leuke dagtrip wilt boeken waar je compleet wordt ontzorgd door Miss Ann boat Trips.

Naast dat het een bijzonder eilandje is met historie, heeft het een prachtig lang hagelwit zandstrand aan de ene kant en een woeste ruige rots kust aan de andere kant. Hier vind je ook een enorm scheepswrak, een olietanker die in de jaren 80 is gestrand. Ik ging samen met een stel vrienden een hele dag met de crew van de Serendipity jacht op pad en we hadden een super fijne dag die ik echt iedereen kan aanraden. Kijk hieronder maar naar de foto’s en mocht je nog wat vragen hebben let me know! 

Klein Curaçao

Wat maakt Klein Curaçao zo bijzonder?

Op het oog en vanuit de lucht lijkt Klein Curaçao niet zo bijzonder, maar het is vooral de beleving met de bootreis er naar toe, de super relaxte dag met lekker eten en drinken en de ultieme rust die je daar ervaart.

Dit alles maakt een trip naar Klein Curaçao onvergetelijk en als je dan ook nog eens een super gezellige dag samen met je vrienden beleeft dan kan je dag niet meer stuk.

Op het eiland zelf vind je een oude vuurtoren, wat vissershutjes, een indrukwekkend scheepswrak en een fantastisch wit zandstrand, misschien wel het mooiste strand van de Cariben. Daarnaast kun je er ook duiken en snorkelen (inbegrepen bij de trip) en met een beetje geluk kun je hier ook schildpadden spotten.

Aankomst Klein Curaçao

Dagtrip met Miss Ann Boat trips

Er zijn verschillende boot maatschappijen die een dagtrip naar Klein Curaçao aanbieden, maar omdat ik over Miss Ann hele goede verhalen had gehoord plus het feit dat ze met een supersnelle Serendipity jacht in 1 uur naar Klein Curaçao varen heb ik bij hun geboekt.

Samen met een groep vrienden stapten we ’s ochtends vroeg al aan boord bij de haven van Santa Barbara. Tip van mij, neem voor de heenreis van te voren wel een reistabletje in, want de tocht naar Klein Curaçao kan soms nogal “bumpy” zijn, maar met een tabletje op zak heb je veder nergens last van.

Drop-off met de dinghy

Aan wal

Chillen bij Beach House Miss Ann

Aangekomen op Klein Curacao ging iedereen eerst even chillen in de hangmat of bij de eigen Beach House van Miss Ann Boat trips. Terwijl ik lekker lag te genieten in de hangmat maakten de crew het overheerlijke ontbijt voor ons klaar. Hoe relaxt is dat!

In de middag werd hier ook een voortreffelijke BBQ lunch geserveerd die heel uitgebreid was met lekker vlees van de gril, zelfgemaakte salades en vers fruit. Gedurende de hele dag kreeg je ook gratis drinken en afhankelijk wat je geboekt had ook alcoholische drankjes.

Wat ik zo relaxt vond is dat niks hoefde en dat je je eigen plan kon trekken. Er hing een hele ongedwongen sfeer en ik weet niet of het door het eiland komt of door de super aardige crew van Miss Ann Boat trips, maar de hele dag heerste er een super fijne ongedwongen vibe wat ik persoonlijk heel fijn vond!

Eerst even chillen

Beach House Miss Ann

Vuurtoren Klein Curaçao

Klein Curaçao kent een hele geschiedenis aan vuurtorens. In de 19e eeuw werd de eerste vuurtoren op het eiland gebouwd, maar een paar jaar later werd die al verwoest door een orkaan.

In 1913 is hij pas weer herbouwd en het verval daarvan resulteert in de ruïne die er nu staat, wat het ook wel weer heel bijzonder maakt om hem te bezichtigen want je kunt helemaal omhoog de gerestaureerde toren in waarvan je op 20 meter hoogte een fantastisch uitzicht hebt

20 meter hoge toren

Uitzicht Vuurtoren

Daar gaan we weer…

Op weg naar de Olietanker

Scheepswrak Maria Bianca Guidesman

Misschien wel de meest bekende sightseeing op Klein Curaçao, het scheepswrak de Maria Bianca Guidesman die in de jaren 80 hier is gestrand.

Door de noordoostenwind en enorm sterke stromingen die rond het eiland voorkomen zijn er al diverse schepen aan land gelopen, maar deze roestige olietanker heeft haar haar laatste rustplaats hier op het eiland gekregen en dat zorgt voor prachtige plaatjes. Mijn moeder zei naderhand bij het zien van de foto’s dat het haar deed denken aan de film Waterworld van Kevin Costner.

“I Feel the Breeze”

Olietanker “Maria Bianca Guidesman”

“Happy Island”

Scheepswrak Tchao, Frans zeiljacht

Op 1 april 2007 is het laatste en meest recente scheepswrak aan land gelopen. Het is een Frans zeiljacht genaamd ‘Tchao’. Gelukkig raakte niemand aan boord gewond en konden de vier opvarenden veilig aan land komen, maar het schip kon helaas niet meer gered worden.

De scheepswrakken vormen nu wel een mooie bezienswaardigheid op het eiland en een bijzonder object om te fotograferen.  Neem vooral even de tijd om hier de zee te aanschouwen die haar golven breekt op de rotsachtige kustlijn.

Frans Zeiljacht Tchao

Hagelwit zandstrand Klein Curaçao

Het allermooiste bewaren we voor het laatst en dat is toch wel het prachtige hagelwitte strand van Klein Curaçao. Zonder overdrijven, het is hier zo ongelofelijk mooi!

Op Curaçao zelf heb je niet zulke langgerekte zandstranden en als je al een strand vindt dat moet je die delen met heel veel anderen, maar hier op Klein Curaçao heb je die voor je gevoel helemaal voor jezelf 🙂

Ik ben een echt strandmeisje en heb een zwak voor mooie stranden, en deze staat zeker in mijn top 10! Kijk vooral even mee en oordeel zelf. Zou jij hier ook willen lopen?

Originele Palapa’s aan het strand

Azuurblauwe zee

Paradijs

Op weg naar huis

De dag met Miss Ann is echt voorbij gevlogen! We zijn zelfs een half uur later vertrokken, omdat we maar geen afscheid van dit mooie eiland konden nemen.

De terugreis was echt super relaxt en samen met mijn vriendin zaten we op het voordek te genieten van de late middag zon. De crew ging ondertussen nog iedereen langs en trakteerden ons op verse watermeloen en een drankje.

Het mooiste compliment kreeg ik na afloop toen we thuis kwamen van mijn vrienden, dat iedereen zo genoten had en dat alles zo goed geregeld was, maar alle credits gaan toch echt uit naar de organisatie van Miss Ann Boat Trips.

Neem zelf eens een kijkje op hun website en laat mij even of jij nog een keer die kant op gaat. Heel benieuwd hoe jij het gaat ervaren!

Met mijn vriendin Anita op de boot

Heb je al een reis naar Curaçao geboekt of ben je voornemens om deze zomer dit mooie eiland te bezoeken check dan even mijn andere reisverslagen over Curaçao hier met de beste hotel tips, kindvriendelijke accommodaties en alle leuke bezienswaardigheden (voor langere tijd op Curaçao) wat dit eiland allemaal te bieden heeft en laat vooral van je horen wat je ervan vindt, want dat zou ik heel leuk vinden.

𝑳𝒊𝒆𝒇𝒔, 𝑲𝒂𝒔𝒊𝒂

You May Also Like