Liebster Award

Een aantal jaar geleden ben ik genomineerd voor de Liebster Award. Deze award wordt toegekend aan upcoming bloggers. Ik kreeg 11 vragen voorgelegd zodat je mij wat beter leert kennen.

Lees hieronder wie Kasia (spreek uit als Kasja) is en hoe Stylish Travel Tips is ontstaan.Voor contact mail me:  kasia @ stylish travel tips. com

Sri Lanka

Sri Lanka

1. What is at the top of your bucket life list?

Klinkt misschien heel cliché, maar dat zijn toch de Malediven. En dan de Four Seasons als resort. Want als je er toch naar toe gaat wil je ook genieten van zo’n mooi huisje op het water en alle luxe wat erbij hoort. Het lijkt mij gewoon fantastisch om in een landschap rond te lopen die je tot dusver alleen maar van foto’s kent. Alleen al die zee zo blauw, dat kan toch niet echt zijn denk ik dan.

Daarnaast zou ik dolgraag nog een wereldreis willen maken met een ticket around the world. In gedachten weet ik al precies welk rondje ik om de wereld wil maken en daar mag Bora Bora natuurlijk niet aan ontbreken. Ik heb nou eenmaal iets met tropische eilanden 😉

Elke keer weer als ik op een hagelwit strand loop en over de azuurblauwe zee heen kijk, verwonder ik mij keer op keer dat de wereld zulke mooie plekjes heeft gecreëerd. Dan voel ik het bijna als plicht om die prachtige plekjes op aarde op te zoeken. Je leeft maar een keer is mijn motto dan ook.

Deze foto heb ik ook op mijn FB pagina staan 1,000,000 Beautiful Pictures

Deze foto heb ik ook als achtergrond op mijn FB pagina “1,000,000 Beautiful Pictures” staan.

2. How many countries and cities have u seen and which ones?

Meer als 35 landen tot nu toe. Als klein kind heb ik altijd veel met mij vader mee gereisd die een Internationale baan had. Zo heb ik bijna heel Europa al gezien,  en reisde ik vaak naar Amerika. Pas later ging ik ook zelf voor langere tijd naar het buitenland toe. Zo heb ik 9 maanden in Toronto, Canada gewoond en heb ik voor mijn afstudeerscriptie 4 maanden in Maleisië gewoond. Die tijd was fantastisch en sindsdien ben ik denk ik ook verknocht geraakt aan Azië.

Mijn eerste baan na mijn afstuderen was voor TUI waar ik productmanager was voor twee landengidsen: Spanje, Tsjechië, Polen en Hongarije. Een paar jaar later heb ik zelfs een meisjesdroom in vervulling laten gaan door een jaartje te vliegen als stewardess bij ArkeFly. Een mooie tijd waarin ik veel mooie reizen heb gemaakt. Sinds die tijd ben ik ook helemaal fan van de Cariben, maar ook Mexico en de ABC eilanden behoren tot mijn favorieten.

Toronto Skyline

Toronto Skyline (in mijn jonge jaren ;-))

3. What was your least favourite country or city?

Ik heb gelukkig alleen maar mooie herinneringen aan mijn reizen en ik moet toegeven dat ik van te voren mij redelijk inlees in het land zelf en weet wat mij te wachten staat. Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend een rondreis gemaakt door Myanmar, het voormalige Birma. Dit land is nog zo onontdekt dat alleen de reis er naar toe al bijzonder is. Het binnenland is echt prachtig en je waant je soms echt in een andere wereld. Vooral de tempelvallei van Bagan was erg bijzonder.

Onze laatste stop van onze reis was de hoofdstad Yangon. Ik moest toen echt wel even wennen aan de drukte van een overbevolkte stad. Het kwam om eerlijk te zijn een beetje op me af en ik kon opeens de primitiviteit niet meer waarderen. Het was gewoon té druk. Wij zijn toen eerder dan gepland het land uitgereisd, maar achteraf hadden we wellicht beter eerst met de hoofdstad kunnen beginnen dan andersom 😉

Bagan, Myanmar

Bagan, Myanmar. Echt magisch!

4. What was the strangest thing you ever experienced?

Ik moest echt even nadenken over deze vraag, maar ik kan mij nog wel iets herinneren uit de tijd toen ik samen met mijn vriendinnetje in Kuala Lumpur woonde. We waren uitgenodigd voor een lunch in een heel sjiek hotel. Ik weet nog dat we samen richting de toiletruimte liepen, maar wat we toen zagen deed ons echt verbazen.

Het toilet begon opeens te bewegen en toen heel langzaam met een zoemend geluid kwam onder de toiletbril een slangetje uitgestoken. Vol verbazing bleven we er boven staan omdat we in eerste instantie niet door hadden wat het was. Totdat het slangetje water begon te spuiten! We konden nog net op tijd wegspringen 😉 Nog nooit hebben we zo hard moeten lachten om zoiets raars. Iedere cultuur heeft dus zijn eigen gewoonte, maar voortaan keken wij wel eerst goed uit waar we naar binnen stapten 🙂

Kuala Lumpur, I love this city!

Kuala Lumpur, I love this city!

5. What was the highlight of your life until now?

Ik geloof dat elke fase van je leven een highlight kent. Elke keer weer verbaas ik mijzelf erover dat ik groei als persoon. Soms gebeuren er juist dingen wanneer je die het minst verwacht. Ik liep bijvoorbeeld al langer met het idee op StylishTravelTips.com op te zetten. Ik had volgens mij al 2 jaar daarvoor de naam geregistreerd maar het kwam er maar niet van.

Totdat ik afgelopen zomer samen met mijn vriend door Thailand reisde. Toen heb ik direct mijn dromen omgezet in daden door te gaan bloggen. Sindsdien is ons leven zo veranderd. We komen in de mooiste hotels, eten in de meest lekkere restaurants en ik ontmoet zoveel leuke en inspirerende mensen. Voor het eerst in mijn leven heb ik eindelijk het gevoel dat ik mijn passie aan het nastreven ben. De reis ernaar toe is al een highlight an sich en ik probeer er elke keer weer van te genieten.

This makes me so Happy

This makes me so Happy!

6. If you never had to work again, what would you do with your life?

Die vraag is niet zo moeilijk. Het liefst wil ik werken en reizen fulltime combineren. Hoe gaaf zou het zijn als je continue op reis bent en tegelijk de mooiste plekjes op aarde mag bezoeken. Veel mensen dromen ervan om later meer te genieten. Ik probeer het nu al te doen en mijn leven anders in te richten. Het is toch fantastisch om van je hobby je werk te maken. Ik kan het iedereen aanraden.

“To Travel is to Live”

7. What is your life goal (or goals)?

Je hart volgen! Klinkt heel makkelijk maar het is best wel lastig omdat je verstand altijd wel een ja maar antwoord heeft klaar staan. Ik zie het elke dag om mij heen hoe moeilijk het voor mensen is om iets te doen waar ze echt blij van worden. Verder vind ik het belangrijk om de wereld te ontdekken al is het alleen maar om andere mensen en culturen te leren kennen. Je krijgt een andere kijk op de wereld en begint de kleine dingen juist meer te waarderen.

Volg je hart!

Volg je hart!

8.What are your passions and/or hobby’s and why?

Haha, dat kun je wel raden natuurlijk want dat is reizen!

9. Why do you love traveling?

Als klein meisje had ik een grote landkaart in mijn kamer hangen. Mijn vader had een Internationale baan en had zo’n beetje de halve wereld al gezien. Ik was altijd gefascineerd door andere landen en plaatsen. Op school was ik altijd al goed in topografie. Die wereldkaart werkt sindsdien als een soort magneet op me. Het grappige is dat als vrienden op vakantie gaan ze altijd even bij mij checken of het een mooie bestemming is. Ik denk juist ook door mijn toeristische achtergrond dat ik veel kennis heb en zoals het spreekwoord al zegt “always hungry for more”.

A dream come true

A dream comes true

10. What is your favourite quote (or quotes)?

Poeh, dat zijn er meer. Carpe Diem is toch wel op mijn lijf geschreven. Waarom? Omdat je nu leeft! Nu genieten, voor nu plannen maken en niet voor later als het misschien te laat is. Alleen dan kun je je passie kwijt. Leef alsof je niks meer te verliezen hebt.

Verder heeft de quote “Travel is the only thing you buy that makes you richer” zoveel betekenis voor mij. Je zult het misschien niet geloven, maar ik hou niet van shoppen. Daarentegen heb ik wel oog voor detail en hou ik van mooie dingen. Geluk zit hem juist in het genieten. En daar hoef je niet alles voor te bezitten 😉 Wel vind ik het belangrijk om te investeren in mijn website en alles wat daar bij komt kijken. Ik heb er dus alles voor over om te kunnen reizen, omdat het mij letterlijk verrijkt.

11. What is your best life lesson learnt until now?

Dat niet alles om jou draait maar dat je het samen met elkaar doet. Dat betekent concreet voor mij dat ik altijd dankbaar ben voor de dingen die mij zo gelukkig maken en dat ik anderen ook dat geluk gun. Complimenteus zijn. Ik vind het zo mooi om te zien als je anderen kunt motiveren. Positiviteit en vertrouwen hebben zijn mijn sleutelwoorden. Als je zelf enthousiast en positief ingesteld bent krijg je daar zoveel voor terug. En als je vervolgens vertrouwen hebt in de dingen die je doet valt alles op zijn plek. En dat is juist het moment wanneer je weet dat je je dromen waar kunt gaan maken. Ik hoop dat mensen die dit lezen hun hart mogen volgen en weer andere mensen daarin verder helpen.

Thank you for this award!

Thank you for this award!

Ik vind het daarom ook te gek dat ik deze Award heb gekregen! Ik wil Naomi van AuthenticChica bedanken voor deze nominatie.

Share This Story

Travel

You May Also Like