Interview met Alyssa Ramos van “My life’s a Movie”

Eens in de zoveel tijd, schrijf ik een blog artikel over één van mijn favoriete bloggers die een grote bron van inspiratie voor mij zijn. Ditmaal is het Alyssa Ramos van My life’s a Movie. Ze is mijn favoriete alleenreizende vrouwelijke blogger en haar foto’s (meestal GoPro) zijn er om bij weg te dromen.

Voor Stylish Travel Tips kreeg ik de kans om haar 6 vragen te stellen. Alyssa geeft een kijkje achter de schermen van een echte travel blogger en geeft je tips hoe je je doelen kunt bereiken. En met haar persoonlijke “life quotes” openbaart ze, naar mijn mening het geheim van haar succes.

1. Hoe lang ben je nu op reis en in hoeveel landen ben je geweest?

Ik reis al jaren alleen en ik ben nu ongeveer 6 weken aan het reizen, en zojuist in drie landen geweest; India, Sri Lanka en de Malediven, en zal daarna in Bangkok blijven, omdat de huur daar goedkoper is dan in Los Angeles, waar ik momenteel woon.

2. Favoriete land of de beste ervaring ooit

Ik heb er een paar, ik kan er niet ééntje uitkiezen, want dat zou mij een slecht gevoel geven. IJsland staat zeker aan de top van mijn lijst, want ik ben meer de avontuurlijk “outdoor” persoon. Daarnaast denk ik dat ik een echte professionele watervallen “jager” ben en die vind je volop in IJsland, de één nog mooier dan de ander. IJsland is ook mijn top aanbeveling voor solo reizigers, want het is niet alleen een geweldige locatie voor avontuur,  maar het is er ook super veilig en rustig.

Eén van mijn dapperste ervaringen was om lukraak naar Svalbard (Spitsbergen) te gaan; de meest noordelijke bewoonde plaats in de wereld. En een andere is het beklimmen van de 3000 metalen treden van de “Stairway to Heaven” in Oahu, Hawaii.

“Stairway to Heaven”, Hawaii.

3. Wat is jouw levensquote en waarom?

Ik heb er twee, de eerste is, “Dromen werken niet, tenzij jij het doet”, want het is 100% waar. Zoveel mensen hangen rond en herhalen keer op keer, “Ik wou dat ik dat kon doen” of ze zeggen zelfs, “Ze heeft zoveel geluk om haar droom na te leven”. Maar het is geen geluk, en als ik zou rondhangen en maar zou dromen en wachten in plaats van werken, zou niets van dit ooit mogelijk zijn.

De tweede is een moraal citaat van Lokai, “Blijf Bescheiden, Blijf Hoopvol”, dit is dé manier waarop ik mijn leven leef en hoe ik altijd als persoon wil blijven. Voor mij betekent het, dat het niet uitmaakt hoe slecht je je soms voelt of hoe groot door je succes. Wat het belangrijkste is, is om altijd bescheiden en dankbaar te zijn voor wat je hebt en wat je hebt bereikt, terwijl je tegelijkertijd hoop blijft houden om door te gaan en dat je je door niks laat weerhouden.

Alyssa Shangri-La's Villingili

Shangri-La’s Villingili

4. Hoe lukt het je om te reizen en te werken rond de wereld?

Heel eenvoudig, ik breng gewoon mijn laptop, oplader, iPhone en een Skyroam (draagbare wifi-hotspot) mee 😉 Maar vooral, veel discipline en ambitie! Ik heb ontzettend veel “to-do” en “to-write” lijstjes en zorg er altijd voor dat ik herinneringen krijg voor publicatie data en follow-ups. Als ik op reis ben, schrijf ik de tijdsverschillen op, zodat ik weet wanneer de piektijden zijn voor publicaties. Daarnaast ben ik voortdurend op zoek naar nieuwe kansen.

Wina Wayna, Inca Trail

Wina Wayna, Inca Trail

5. Je bent nu op de Malediven, wat is de volgende bestemming?

Haha, ik ben dit aan het schrijven op de veerboot die van het ene eiland naar het andere gaat in de Malediven! In principe zou ik over een paar dagen naar Los Angeles moeten terugvliegen, maar zoals ik al eerder aangaf, betaal ik veel huur in Los Angeles.

Daarentegen kan ik heel voordelig blijven reizen, en dus neig ik ernaar om in Bangkok te blijven voor $28 per nacht. Plus het is een stuk goedkoper om vanuit daar te vliegen naar andere landen. Momenteel ben ik aan het kijken naar Noord-Afrika, en eventueel het Midden-Oosten!

Alyssa in de Malediven

In de Malediven

Bonus vraag: Heb je een tip voor andere travel bloggers?

Mijn tip: probeer alleen een reisblogger te worden als je een echte gepassioneerde reiziger bent en anderen wilt helpt om ook te reizen. Ik zeg het niet graag, maar er zijn vandaag de dag zoveel mensen, die de ogenschijnlijke glamoureuze kant ervan zien (en ik moet toegeven, dat ook ik er schuldig aan ben om reis bloggen eenvoudig en geweldig te laten lijken).

Mensen denken dat het gewoon een manier is om gratis te reizen of betaald te worden om te reizen, maar het is ontzettend veel werk, en eerder een verbintenis voor het leven!

Als je er echt serieus over nadenkt, focus dan op een inhoud van hoge kwaliteit en bouw je reputatie op, maar richt je ten eerste op je lezers. Zoveel reis bloggers verspillen zoveel tijd om populariteit te winnen en erkenning te krijgen bij andere bloggers, en beseffen niet dat zij juist NIET jouw belangrijkste doelgroep voor groei zijn!

Bijvoorbeeld, Facebook groepen van travel bloggers of Instagram groepen, waar alleen reis bloggers commentaar geven op posts van andere reis bloggers, dit alleen voor het verkrijgen van meer betrokkenheid.

Natuurlijk krijg je meer interactie, maar je zult alleen geen fans winnen! Plus, ik weet zeker dat PR-bureaus en hotels inderdaad de opmerkingen lezen om te zien of het nonsens is, of daadwerkelijk mensen zijn die geïnteresseerd zijn in jouw reizen!

Alyssa Sri Lanka

Sunset in Sri Lanka

Bedankt Alyssa dat je de tijd hebt genomen om mijn vragen te beantwoorden. Altijd leuk om de persoon achter de foto te leren kennen. Wil je weten wat Alyssa’s volgende bestemming is? Volg haar dan op Instagram of real life op Snapchat via haar website My life’s a Movie.

Heb je zelf nog andere favoriete bloggers? Laat het mij dan hieronder even weten.

X Kas

Share This Story

Lifestyle

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like