Interview met wereldreiziger en influencer Tom Grond

Tom van @TravelTomTom op Instagram, wie kent hem niet? Met meer dan 100.000 volgers is hij een echte influencer. Dit succes heeft hij grotendeels te danken aan zijn bezoek aan meer dan 77 landen op deze aardbol. Maar ook zijn typerende landschap foto’s en prachtige ondergaande zon plaatjes zijn de redenen waarom iedereen weg droomt bij zijn account.

In dit interview vroeg ik Tom letterlijk het hemd van zijn lijf, want wie is die hunk in sixpack die de wereld non stop rond reist? En welke gekke verzoekjes maakt hij allemaal mee als bekende influencer op social media? Naast dat ik Tom persoonlijk ken als vriend is hij vooral heel grappig en maakt hij de gekste dingen mee. Lees hieronder zijn persoonlijke verhaal en zijn plannen voor de komende maanden.

el-nidokl

El Nido, Filipijnen

1. Ik ken je natuurlijk persoonlijk, maar vertel eens hoe lang ben je nu al non stop aan het reizen?

Alles bij elkaar reis ik nu al meer dan 5 jaar rond de wereld en met reizen bedoel ik ook echt onderweg zijn en geen verplichtingen hebben. Natuurlijk ben ik ook terug in Nederland geweest af en toe, maar voornamelijk om vrienden en familie gedag te zeggen. Sinds begin dit jaar ben ik begonnen met bloggen en zie ik dat wel ook echt als werk, dus in principe is het stressvrije reizen even op de lange baan geschoven en steek ik super veel tijd in mijn blog: traveltomtom.net en mijn Instagram: @traveltomtom.

baganx

Bagan, Myanmar

2. Hoeveel landen / continenten heb je al gezien en hoe vaak sommige?

Er is een periode geweest dat ik het heel gaaf vond nieuwe landen aan mijn lange lijstje toe te voegen maar ik ben blijven hangen bij 77. De laatste 2 jaar ben ik maar in 3 nieuwe landen geweest: Kroatië, Malediven en Japan. Ik zou makkelijk een lijstje kunnen maken met landen waar ik 2x of meer geweest ben, want dat zijn er inmiddels meer dan 40. Thailand spant de kroon met 16 bezoeken. Met mijn komende bezoek aan Sydney ben ik nu in alle werelddelen minimaal 3x geweest, oké Antarctica buiten beschouwing gelaten! 😉

Processed with Snapseed.

3. Wat is de reden dat je bent gaan reizen en had je een plan?

Toen ik in 2008 de eerste keer een wereldreis maakte had ik wel een plan. In 1 jaar reisde ik door Noord, Centraal en Zuid Amerika en via Australië naar Zuid-Oost Azie. Ik wilde simpelweg meer van de wereld zien, mensen ontmoeten en Facebook vrienden verzamelen! 😉

Tegenwoordig heb ik totaal geen plan meer en reis ik eigenlijk maar beetje rond zonder te weten waar ik de komende maanden naartoe ga. Toevallig heb ik er nu voor gekozen om 3 maanden in Sydney te gaan wonen en midden februari vlieg ik naar Turkije voor het World Tourism Forum. Wat er na februari gaat gebeuren? Ik heb geen flauw idee!

koh-tao2-copykl

Koh Tao, Thailand

4. Is het reizen voor iedereen bestemd? Wat zijn de voors- en tegen?

Nee zeker niet! Reizen is iets dat in je bloed moet zitten. Ik ben nu inmiddels zo lang onderweg dat zelfs ik toe ben aan een beetje vastigheid. Ik weet zeker dat dat maar van heel korte duur is, maar ik kijk best wel uit naar het hebben van een eigen plekje in Sydney. Telkens je koffer pakken is niet ideaal! Taxi in, taxi uit, luchthavens, bus stations of trein reizen het is en blijft allemaal heel leuk, maar ook erg vermoeiend. Het feit dat ik voor traveltomtom tegenwoordig in de meest gave 5 sterren resorts slaap, maakt het wel makkelijker, maar het principe blijft hetzelfde. Reizen is de gaafste hobby, maar ook de meest energie vretende!

ubud-copyx

Ubud, Bali

5. Welk land of bestemming heeft de meeste indruk op je gemaakt en waarom?

Ik vind dat een hele moeilijke vraag om te beantwoorden want het ligt er ook aan wat je meemaakt in een land. Nepal heeft zeker wel mijn hart gestolen, want ik had nooit gedacht dat ik 15 dagen hiken in de bergen zo extreem gaaf zou vinden! Maar Hawaii en Nieuw-Zeeland net zo zeer qua landschap. Ik ben nu een paar keer in Argentinië geweest en dat vind ik ook echt een topper. Brazilianen vind ik qua mensen weer helemaal te gek en Zuid-Afrika is een uniek land met een geweldige mix van geweldige steden, stranden, wildlife, cultuur en bergen!

img_4933x

6. Wanneer ben je Instagram in gaan zetten en wat is je geheim van 100.000 volgers?

Mijn Instagram @traveltomtom is natuurlijk het pareltje en de drijfveer achter mijn blog. Het is de reden dat ik begonnen ben met bloggen en hoe ik tegenwoordig ook voornamelijk mijn inkomsten genereer. Ben ik een fulltime blogger? Ik zou mezelf eerder een fulltime Instagrammer willen noemen. Kan ik er van leven? Nee nog niet, maar ik schat in dat dat niet lang meer zal duren aangezien ik dagelijks aanbiedingen van over de hele wereld krijg. Het geheim achter Instagram is heel simpel: wees uniek! Zorg dat mensen onder de indruk zijn van je foto’s, post iets wat mensen graag willen zien en zodoende je avonturen willen volgen.

DCIM118GOPRO

Malediven

7. Je maakt altijd geweldige sunset en natuur foto’s. Welke bewerking- programma’s gebruik je om ze mooier te maken?

Dat klinkt heel erg saai, maar ik gebruik vooral gewoon Instagram. Natuurlijk geen filters, maar doe ik alles handmatig. Het is eigenlijk heel simpel en omdat heel veel mensen het telkens vragen zal ik binnenkort een blogpost wijden aan hoe ik mijn Instagram foto’s bewerk. Toch zijn er een aantal apps die het makkelijker maken. Ik heb Lightroom geprobeerd, maar dat vond ik te bewerkelijk, Snapseed is een app die ik zo af en toe gebruik als ik een specifiek onderdeel van een foto wil bewerken.

img_7702

Sumilion Island, Filipijnen

8. Heel veel mensen kennen je alleen als de hunk in sixpack die de wereld over reist, maar vertel eens wie is Tom eigenlijk?

Haha ja de groene zwembroek is zo goed als verleden tijd, ik heb hem nog wel maar na 4 jaar is hij toch echt wel versleten nu. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg, een steenworp afstand van het 3 landen punt. Geprobeerd Econometrie te studeren aan de Universiteit in Maastricht, maar al snel uitgevonden dat dat totaal mijn ding niet was. Uiteindelijk in Aruba terecht gekomen voor een langere tijd en daar gebeten door de travelbug!

img_3854x

9. Wat drijft je en wat zijn je dromen? What’s next?

Zoals ik al zei ga ik naar Sydney voor iets meer dan 10 weken en dan vlieg ik naar Turkije. Wat ik daarna precies ga doen weet ik niet. Er zijn een aantal dingen die ik zelf graag zou doen, zoals centraal Azië en de Balkan, maar het wordt ook eens tijd dat ik Afrika wat meer ga verkennen! Wie weet wat er allemaal op mijn pad komt, ik ben vrij om te gaan en te staan waar ik wil! Ik heb in ieder geval zin in 2017, waarschijnlijk een jaar vol verassingen!

DCIM117GOPRO

Shangri-La Resort Malediven

10. Wat is jouw life quote en waarom?

Ik ben niet op zoek naar mezelf en ik ontvlucht ook niet the real life. Wat andere mensen zien als het normaal leven, wil niet zeggen dat hetzelfde ook voor mij geldt. My real life is op reis zijn. Ik heb nauwelijks spijt van dingen, maar vooral van dingen die ik niet gedaan heb. Kies voor het avontuur en probeer dingen te doen je gelukkig maken en niet wat andere mensen van je verwachten. Ik heb geen idee wat de toekomst mij zal brengen, maar dat vind ik een fijn gevoel. Daarom zeg ik altijd: als je geen bestemming hebt kun je ook niet verdwalen!

img_5204x

11. Heb je ooit iets heel geks meegemaakt of rare verzoekjes die je soms krijgt van al je fans?

Haha ja het hebben van meer dan 100.000 volgers op instagram leidt tot de gekste verzoeken. Iedereen wil ineens iets van je en dagelijks krijg ik de meest gekke verzoeken om producten te promoten. Van thee tot oorbellen en van make-up tot huishoudartikelen. Maar ook van mensen die denken dat ik de jackpot gewonnen hebben en vragen of ik geld wil doneren. Ook willen heel veel mensen met mij op reis, vrouwen en mannen! Omdat ik wekelijks in de meest gave hotels slaap wil iedereen ineens met me mee op reis, maar wat niemand zich realiseert is dat het ontzettend veel werk is en dat ik gemiddeld toch zeker wel 10 uur per dag op mijn telefoon aan het werk ben.

img_7230kl

12. Als laatste, wat is jouw tip voor ons om zo lang te kunnen reizen?

Dat is wellicht een van de meest gesteld vragen en ik heb er een blog post aan gewijd, een van de best gelezen posts op mijn blog: “How I afford to travel for years”.

In essentie is het heel makkelijk: bedenk goed waar je je geld aan uitgeeft! Vraag je telkens af of het het geld waard is. Natuurlijk is rondreizen in Zuidoost Azië geweldig, maar vraag eens aan de mensen die er geweest zijn waar ze het meeste geld aan uitgegeven hebben. Juist ja, alcohol!

Ik ben in Hawaii geweest, maar helaas maar 5 dagen! Waarom? Ik vond het echt mega gaaf, maar het was het niet waard om daar duizenden Euro’s uit te geven waar ik in andere landen een aantal maanden van kon rondreizen. En zo kan ik nog wel meer voorbeelden geven…

kawasan-fallsx

Kawasan Fall, Cebu Filipijnen

Dankjewel Tom voor je openhartige interview! Elke 1e zondag van de maand interview ik een bekende reisblogger of influencer uit de reis wereld. Mis het niet en schrijf je in op mijn nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ins- en outs.

Share This Story

Lifestyle

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like