Interview Becky van Dijk “We are Travel Girls”

Een beetje reisblogger zit tegenwoordig op Instagram. Net zoals jij volg ik ook een paar favoriete accounts die een grote bron van inspiratie voor mij zijn. Eentje daarvan -en wie kent het niet- is het account van We are Travel Girls. Het is niet alleen een heel groot account met meer dan 130.000 volgers, maar ik volg het vooral omdat ik mij vergaap aan die prachtige plaatjes van mede vrouwelijke reisbloggers op de mooiste plekjes ter wereld.

Achter “We Are Travel Girls” zit Becky van Dijk. Geboren in England en met Nederlandse roots (vandaar haar achternaam) heeft ze onlangs haar baan in Londen opgezegd. Samen met haar partner Vanessa Rivers hebben ze grote plannen met We Are Travel Girls. Voor Stylish Travel Tips vroeg ik haar 8 vragen en in dit interview ligt ze alvast een tipje van de sluiter op van wat voor spannends er allemaal staat te gebeuren.

becky-van-dijk-greecekl

Becky van Dijk

1. Ik ken je van “We Are Travel Girls” op Instagram, maar vertel me in het kort wie is Becky?

Ik ben geboren en getogen in Hertfordshire, Engeland. Ik heb Nederlandse en Engelse ouders. Na mijn studie Economie en Bedrijfswetenschappen verhuisde ik naar Londen en begon ik een carrière in de financiële wereld die ik onlangs na 10 jaar heb opgezegd. Mijn grootste passie is natuurlijk reizen. Ik houd ook van tekenen en aquarellen, maar ik heb te weinig tijd om dit genoeg te doen. Een andere leuk weetje is dat popcorn mijn favoriete eten is. Ik kan het eten als ontbijt, lunch en diner. Daarnaast is Labyrinth mijn favoriete film aller tijden en ben ik geobsedeerd door haaien!

cover-2kl

Reizen is mijn passie

2. Waar ben je als eerste mee begonnen, met jouw website of je Instagram account en wat was jouw plan?

Ik heb eigenlijk als eerste We Are Travel Girls Instagram gelanceerdAanvankelijk was ik van plan om mijn eigen reisblog op te starten en was ik op zoek naar manieren om mijn persoonlijke Instagram pagina te promotenTerwijl ik aan het proberen was om volgers te krijgen, vond ik veel goede vrouwelijke reizigers, bloggers en fotografen. Ik maakte een screenshot van mijn meest favorieten voor toekomstige inspiraties en dacht: waarom zou ik geen speciaal account opzetten waar ik aandacht geef aan al deze geweldige vrouwen in plaats van alleen te focussen op mezelf!

greece2kl

Becky in Griekenland

Er bestond op dat moment niet echt een plan, met uitzondering om het te ontwikkelen tot een community waar ik andere gelijkgestemde vrouwelijke reizigers kon ontmoeten en eventueel hun teksten en foto’s kon delen.

Dus de volgende stap was om een website te maken. Op dit punt, sloot mijn goede vriendin  Vanessa Rivers aan om samen het bedrijf op te starten en de website op te zetten. We wilden op de website een aantal van de beste reisbloggers en fotografen uit de hele wereld plaatsen, evenals alledaagse reizigers die fantastische reistips hebben, maar die niet over hun eigen blog beschikken. De website werd officieel gelanceerd in juni 2016 en we zijn heel tevreden dat we al van meer dan 35 vrouwen verhalen hebben gepubliceerd. Het is nu een plek waar je geweldige reisinspiraties kunt opdoen en nieuwe vrouwelijke reizigers kunt vinden om te volgen.

becky-vanessa-we-are-travel-girls2kl

Samen met Vanessa Rivers

3. Wat is de grootste uitdaging in je werk? Wat zijn de ups en downs?

Ik ben twee grote uitdagingen tegengekomen. De eerste was dat ik een veeleisende, full-time, financiële baan had, wat betekende dat ik om 06:00 op stond en tussen 19:00 en 20:00 thuis kwam voordat ik voor nog eens 4-5 uur per nacht aan de slag ging met “We Are Travel Girls”. Dit was niet alleen frustrerend vanwege het feit dat ik volledig uitgeput was, maar ook dat het enige wat ik wilde doen was bezig zijn met “We Are Travel Girls”, ook gedurende de dag. (Een goed teken!)

De tweede is negativiteit. Ik ben een grote fan van opbouwende kritiek, niemand kan alles de hele tijd goed doen en ik accepteer en vraag graag om advies. Ik ben absoluut geen confronterend persoon, en door mezelf met “We Are Travel Girls” in een openbaar forum te presenteren, moet ik accepteren dat het er deel van uitmaakt. Ik moet echt voorzichtig zijn welke foto’s we plaatsen, want mensen kunnen echt uit hun dak gaan. Tenzij het een meisje is met een hoed op, die naar een mooi uitzicht staart! Maar dat hoort bij het omgaan met sociale media en ik leer om het te accepteren en negeer negatieve opmerkingen die op mij gericht zijn.

england-becky-van-dijkkl

Volg je dromen

4. Wat  is jouw favoriete bestemming en waarom?

Ik vond de Perhentian Eilanden voor de kust van Maleisië echt fantastisch. Ik ben er 10 jaar geleden geweest, dus het kan sindsdien een stuk veranderd zijn. De eilanden zijn bereikbaar per boot en hebben geen wegen, dus je hebt alleen jezelf, het strand en de jungle. Er waren slechts twee plaatsen om te verblijven in het gedeelte van het eiland waar ik was, wat betekende dat we werden getrakteerd op een overvloed aan flora en fauna. Komodovaranen beslopen het strand bij zonsondergang en zonsopgang, zwartpuntrifhaaien cirkelden letterlijk rond het koraal op 10 meter afstand in het water, slangen zaten op ons balkon en vleerhonden hingen rond bij het ontbijt. En niet te vergeten, het helderste water wat je ooit hebt gezien!

perhentian-islands

Perhentian eilanden

perhentian-islands-2

Het heldere water van de Perhentian

5. Je hebt laatst je baan opgezegd en je zit nu op Bali. Kun je ons daar wat meer over vertellen?

Ik heb de beslissing genomen om ontslag te nemen van mijn werk en mij full-time te concentreren op “We Are Travel Girls”. Ik zie “We Are Travel Girls” als een bedrijf dat succesvol kan zijn als ik 100% van mijn tijd eraan besteed. Met Londen als een van de duurste plaatsen in de wereld om te wonen, heb ik besloten om een tijdje “onderweg” te leven. Om te beginnen door mijn thuisbasis naar Indonesië en Azië te verplaatsen en door opnieuw in deze gebieden te reizen en wie weet wat het volgende is!

balikl

rijstvelden in Bali

bali-2kl

Tanah Lot Bali

6. Wat zijn jouw doelen voor het komende jaar, privé en zakelijk?

Voor wat betreft “We Are Travel Girls”, willen Vanessa en ik erkend worden als de nummer 1 website voor meiden (en jongens) om reisinspiraties te zoeken en een diverse groep van reizigers te vinden die over hun ervaringen en reistips schrijven. We plannen ook meer meet-ups over de hele wereld, om daarmee de community bij elkaar te brengen, en weg te houden van de virtuele wereld. Onze belangrijkste hubs zullen Londen, Los Angeles en Bali zijn en we zullen tevens op zoek gaan naar “We Are Travel Girls” ambassadeurs om deze hubs in de toekomst te hosten.

we-are-travel-girls-meet-upkl

Meet ups We Are Travel Girls

Daarnaast werken we aan een aantal andere spannende projecten die voor het moment nog geheim zijn! Daarmee stimuleren we meiden om zich in te schrijven bij de “We Are Travel Girls” website, zodat zij kunnen ontdekken hoe ze bij deze projecten betrokken kunnen raken als we ze aankondigen!

we-are-travel-girls-communitykl

Schrijf je in voor We are Travel Girls

7. Wat is jouw levensmotto en wat trekt jou in het leven aan?

Ik heb er twee:

“Je moet mensen laten gaan. Iedereen die in je leven is, is bedoeld om daar te zijn voor de reis. Maar niet iedereen is bedoeld om te blijven tot het einde”. In mijn leven heb ik vrienden gehad die kwamen en gingen; soms is het bedoeld dat mensen slechts voor een korte periode deel uitmaken van je leven. Van iedereen die we kennen leren we, of we nu voor een korte of lange periode vrienden van elkaar zijn, en deze relaties ontwikkelen je als persoon. Maar ik heb ook het geluk om een paar jeugdvrienden te hebben die ik letterlijk al ken sinds de dag dat ik geboren werd, dus ik weet dat wat er ook gebeurt, ik altijd op deze meiden kan vertrouwen!

we-are-travel-girls-eventskl

We are Travel Girls Event

“Uiteindelijk zijn het niet de jaren die in je leven tellen, maar het leven in jouw jaren” Abraham Lincoln. Iedereen moet leven naar dit citaat! Maak het beste van deze tijd op aarde, als dat betekent het zien van alle uithoeken van de wereld, of tijd doorbrengen met je familie of naar buiten gaan en of te sporten. Wat jouw passies ook mogen zijn, stap weg van de tv of de computer en ga naar buiten, volg je passie! Voor mij is de wereld zien het belangrijkste en ik wil ik niet wachten tot ik met pensioen ga. Ik werk dus elke dag hard om een bedrijf op te bouwen dat mij in staat stelt om dat te kunnen doen.

greece-quote-to-live-bykl

Ontdek de wereld

8. Wat zijn jouw tips voor andere reisbloggers? Is er een geheim voor succes?

Het enige geheim is om hard te werken – deze baan is zeker geen gratis lunch (Amerikaans gezegde). Je hoort het de hele tijd van bloggers, arme ik hard aan het werk, terwijl je aan het loungen bent aan de rand van een infinity pool op een exotische locatie, maar het is waar! Sinds ik begon met bloggen, heb ik een aantal keren in “once in a lifetime resorts” overnacht en ik kan je vertellen dat ik niet één keer lekker op een ligstoel heb gezeten. Je bent namelijk de hele dag druk bezig bent om het verhaal af te stemmen met de eigenaar of het PR bureau, je teksten aan het schrijven bent, en of foto’s en videobeelden aan het maken bent.

Mijn advies is dan ook wanneer je wilt beginnen met bloggen, je een gebied kiest waar je echt liefde en passie voor hebt en bereid bent om elk moment van de dag aan te werken om succesvol te zijn. Of dat nu tijd is die je besteed aan sociale media, het bijwonen van evenementen, het lezen van tips over bloggen, het schrijven van content, of het opzetten van een samenwerking. Dit alles neemt een enorme hoeveelheid tijd in beslag, vooral als je het professioneel wilt doen en serieus genomen wilt worden.

greece-becky-van-dijk-2kl

Griekenland by Becky van Dijk

Tot slot zou ik je willen adviseren om contact te maken met andere bloggers. Er zijn heel veel reisbloggers, maar als je eenmaal in het wereldje bekend bent, zul je zien dat de community vernauwt met kleinere groepen van bloggers die elkaar steunen en ontmoeten over de hele wereld. Iedereen is bereid om te helpen en als je vragen hebt, stel ze gewoon. Ik vond de meeste mensen ontvankelijk, niet concurrerend, en open om hun advies te delen!

we-are-travel-girlskl

Het succes: verbindt je!

Dankjewel Becky voor je openhartige interview! Heb je zelf nog vragen aan Becky of wil je meer over haar plannen weten, laat dan even een comment hieronder achter of misschien heb je zelf nog leuke tips die je met ons wilt delen. Elke twee weken interview ik een influencer. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Happy Travels!

XX Kasia

Share This Story

Lifestyle

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like