Een kijkje achter de schermen van een reisblogger

Ik krijg regelmatig de vraag van bekenden en onbekenden hoe het kan dat ik mijn eigen dream job heb gecreëerd. Mijn eerste tip, zorg voor een goede website! Het is tegenwoordig niet zo heel moeilijk om een website op te zetten, maar het is wel handig als je weet waar je moet beginnen.

Mijn website is gemaakt in WordPress en ik ben er heel blij mee. Er zijn tegenwoordig zoveel manieren om je online te profileren, maar het begint eerst met een idee. Vervolgens claim je een naam en leg je die vast. Vergeet dan ook niet direct alle social media accounts alvast vast te leggen. En dan kan het feestje beginnen 🙂 Wil je weten hoe ik dat aanpak, lees dan even verder…

stylishtravel

Wegdromen op Pinterest

Inspiratie

Ik ben al jaren fan van Pinterest en ik betrap mij erop dat ik elke ochtend mijn inspiratie op doe aan jaloersmakende plaatjes van interieurs en mooie reisbestemmingen. Ik word hier altijd heel vrolijk van! En terwijl ik al jaren zat weg te dromen bij al die geweldige plekjes en fantastische resorts op de meest tropische bestemmingen bedacht ik een idee om hier iets mee te doen. Want zeg nou zelf dromen zijn er voor om waar te maken.

Een vriendin van mij gaf mij laatst een compliment dat ik oog had voor esthetische schoonheid. Ik herkende mij er eerst niet in, maar ze had wel gelijk! Mijn website straalt precies uit waar esthetisch voor staat: chic, elegant, mooi en stijlvol. Het begon allemaal met een design wat ik heel mooi vond en Stylish Travel Tips was een feit.

rhodes

Op reis voor Stylish Travel Tips (Rhodos)

Creëer je eigen droom

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je iets moet creëren wat alleen bij JOU past. Instinctief heb ik dus iets opgezet wat helemaal bij mij past en waarmee ik MIJN dromen wil verwezenlijken. Voor Stylish Travel Tips verblijf ik vanaf dag 1 op de meest fantastische plekjes in ruil voor bereik en een mooi blog. En bij een mooi blog horen natuurlijk mooie foto’s.

Helaas wordt mijn vriend Vincent (die overigens nog geen professioneel fotograaf is) soms helemaal gek van het schieten van zoveel foto’s, maar het hoort er wel bij als je ergens wordt uitgenodigd om te verblijven. Het is dus heel hard werken, maar dan wel vanaf de meest tropische plekjes 😉

img_6760

Dromen komen uit (Pimalai Resort)

Dromen, Durven, Doen

Ik had dus een droom (reizen en exclusieve plekjes bezoeken), heb daar vervolgens werk van gemaakt door een website op te zetten (durven) en toen ben ik als een malle gaan mailen (doen).

Dit was ook het moment dat ik mijzelf en mijn website moest gaan verkopen. Heel spannend natuurlijk, maar als je echt ergens in gelooft en achter je eigen concept staat dan gaat dat eigenlijk vanzelf. Tijdens mijn werk voor Stylish Travel tips ben ik vooral online bezig, maar het succes achter mijn website speelt zich voornamelijk offline af.

Manathai Samui

Manathai Koh Samui

Netwerken is een must

Wat wil ik hiermee zeggen? Netwerken is vooral mensen werk (offline dus). Het liefst ontmoet ik mensen eerst face to face om vervolgens via mijn netwerk in contact te komen met de juiste mensen. Dus ga er op uit naar verschillende events, neem je visitekaartjes mee, bedenk een pitch en ga vervolgens netwerken.

Zelf kan ik heel goed gezichten onthouden en ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten binnen je vakgebied die je verder kunnen helpen. Ga dus niet naar al die bloggers-events waar allemaal bloggers komen -en die dus allemaal hetzelfde willen als jij- maar ga zelf op pad en volg je eigen plan.

six-senses-samui-031kl

Six Senses Samui

Creëer je eigen netwerk

Soms ontmoet je iemand waar je een leuke klik mee hebt, maar die nog niet iets concreets voor je kan betekenen. Toch is het belangrijk om zo’n contact warm te houden en er voor te zorgen dat je “top of mind” zit bij diegene. Voor het geval als er wel dingen gaan spelen en hij of zij dus weer aan jou denkt.

Onderhoud je contacten

Een hele simpele manier om onder de aandacht te komen is door je contacten een kaartje te sturen. Dat kan een custom made kaartje zijn met je eigen logo erop of een persoonlijk kaartje met een gepersonaliseerde foto en of tekst. Wees in ieder geval creatief en persoonlijk.

kaartwereld

Maak je eigen kaarten via Kaartwereld.nl

Zo heb ik laatst nog 40! custom made kaarten gemaakt via Webprint. Je kunt er ook voor kiezen om via hun website van Kaartwereld.nl badges van 10 kaarten te bestellen die je volledig zelf kunt personaliseren. Super handig, want ik heb zoveel mooie foto’s gemaakt van al mijn reizen dit jaar dat ik iedereen persoonlijk wou bedanken met een eigen geschreven noot als dank voor de samenwerking.

webprint

Foto van Sumilon Island op Plexiglas via Webprint

Ga op reis!

Als je reisblogger wilt worden moet je natuurlijk een passie voor reizen hebben. Als kleine meid droomde ik altijd al weg bij de wereldkaart en had ik maar een wens: zoveel mogelijk van de wereld zien! Tijdens mijn studie alsook in mijn vervolg banen heb ik altijd veel gereisd. Na een aantal jaar voelde ik mij alleen niet meer thuis in het bedrijfsleven en besloot toen om mijn hart te volgen. Heel spannend allemaal, maar ik kan het iedereen aanraden. Je moet alleen wel 100% achter je keuze staan.

“Travel is the only thing you buy, that makes you richer”

Als je er voor kiest om als reisblogger te beginnen dien je in het begin wel veel tijd en geld te investeren om te blijven kunnen reizen terwijl je tegelijkertijd aan je website werkt. Zo heb ik aan het begin van dit jaar 3 maanden door Azië gereisd en staat aan het eind van het jaar weer een lange reis in de planning.

Ik kan nog steeds wegdromen bij al die geweldige plaatjes die we hebben gemaakt en daarom is de quote “Travel is the only thing you buy, that makes you richer” ook zo op mijn lijf geschreven!

 

posters

Mooie fotolijsten via Posters.nl

Share This Story

Lifestyle

1 comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You May Also Like