Droomvakantie Malediven met kleine kinderen

Wist je dat de Malediven niet alleen een honeymoon bestemming zijn, maar ook geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen? Welke resorts op de Malediven zijn kindvriendelijk, hoe is de reis er naar toe en waar moet je allemaal aan denken als je op reis gaat naar de Malediven? Via Instagram volg ik al een paar jaar @travel_jeff en in dit interview geeft hij al zijn tips voor een droomvakantie met kinderen naar de Malediven.

“Wij zijn Jeffrey (35), Vicky (31), Lexi (3) en Zayn (1) en dol op reizen. Als gezin proberen we via ons Instagram account andere gezinnen te inspireren om de wereld te ontdekken. Wij vinden het ontdekken van mooie plekjes en het leren kennen van andere culturen het leukste van het maken van reizen. We kunnen niet wachten tot onze kindjes oud genoeg zijn om mee te nemen naar de wildlife parken van Afrika.”

Read More…

Nieuw gypset resort Kanuhura Malediven: unieke sfeer en beleving

Ben jij al bekend met gypset stijl? Gypset is een mix tussen de Gypsy en de Jetset cultuur. Een stijl die steeds hipper wordt. Zo vind je tegenwoordig meer Gypset hotels die deze deze 2 stijlen terug laten komen in 1 thema. Kenmerkend voor Gypset is dat de gast zich helemaal vrij kan voelen en tegelijkertijd volop kan genieten van alle luxe.

Vanaf nu kunnen gasten van Kanuhura genieten van een luxe vakantie en tegelijkertijd zich in “Ibiza sferen” begeven. Gypset hier betekent heerlijk vertoeven langs het zwembad op grote lounge banken, de hele dag op blote voeten lopen en je compleet vrij voelen. En voor de dames onder ons, trek je zwierige zomerjurken maar uit de kast want op Kanuhura komen ze het best tot hun recht.

Read More…

Gili Lankanfushi, waan je terug in de tijd van Robinson Crusoe

De Malediven zijn al een jaren een droombestemming en sinds ik een paar weken geleden voet aan wal zette op dit paradijs op aarde kan ik dit alleen maar beamen. Als je voor het eerst naar de Malediven gaat dan sta je versteld van het aanbod aan top resorts, maar welke kies je? Sinds een paar jaar is Gili Lankanfushi door de beoordelingen van TripAdvisor al twee keer achter elkaar uitgeroepen tot beste resort ter wereld!

Read More…

De echte Malediven, Thulusdhoo surfers eiland Nr. 1

Thulusdhoo is een geweldig lokaal eiland in de Malediven dat je moet ontdekken. Het eiland ligt op slechts 28 km ten noorden van Malé en is in ongeveer dertig minuten van Malé met een speedboot te bereiken. Thulusdhoo dorp, de hoofdstad van de Kaafu Atoll, kenmerkt zich door haar kleurrijke muren en zandstraatjes. Het koraalrif dat zich rondom de kustlijn van Thulusdhoo uitstrekt beschermt de kristalheldere lagune en zorgt voor onbeperkte surfcondities op bijna elke willekeurige dag van het jaar.

Maar dit surfers-paradijs biedt veel meer. Het heeft prachtige witte zandstranden, omringd door turquoise water en met als vaste bezoekers dolfijnen!  Zelfs als je gewoon op het strand van Thulusdhoo zit, kun je er zeker van zijn dat je dolfijnen ziet. Sinds enkele jaren is het mogelijk om te overnachten op de lokale eilanden van de Malediven, zoals op Thulusdhoo. Dit geeft toeristen de kans om te slapen in alternatieve accommodaties en om de échte Malediven te leren kennen.

Read More…

Het paradijs op een privé eiland: LUX* South Ari Atoll, Malediven

Nog geen jaar geleden heb ik tijdens een interview heel hard geroepen dat het een droom van mij was om naar de Malediven te gaan en dan het liefst op een super deluxe resort. Dat dromen uitkomen heb ik dit jaar aan aan den lijve ondervonden. Toen ik de uitnodiging kreeg om naar het onlangs geopende LUX* South Ari Atoll resort te vliegen moest ik eerst een paar keer in mijn arm knijpen of het wel echt was. Het voelde zo onwerkelijk dat ik zelfs tot op de dag van vertrek niet heb verklapt op social media waar ik naar toe ging. Ik moest het eerst zien dan geloven…

Onthoud de naam LUX* maar. Deze luxe en nieuwe hotelketen timmert hard aan de weg om naam en faam te maken in het hoge segment van luxury resorts en hotels. Op de wereldkaart vindt je LUX* al in Mauritius, Reunion, Vietnam, China, Turkije, Verenigde Arabische Emiraten en natuurlijk in de Malediven. In 2017 opent LUX* haar 2e luxe resort op de Malediven genaamd LUX* North Malé Atoll. Ik mocht alvast een kijkje nemen in het nieuwe LUX* South Ari Atoll gelegen aan een van de mooiste duiklocaties van de Malediven. Read More…

Welcome to paradise: de Malediven

De Malediven hebben altijd al bovenaan mijn bucketlist gestaan! Google het en je snapt waarom; eindeloze witte zandstranden met palmbomen, indrukwekkende lagunes en zo’n adembenemende heldere turquoise blauwe zee, dat je je afvraagt of dat wel echt kan zijn. Het woord paradijs lijkt hier te zijn uitgevonden.

Ik heb Andrea van der Meer van Stories & Suitcases gevraagd om een gastblog voor mij te schrijven want in April van dit jaar maakte ze samen met haar lief een fantastische reis naar de Malediven. De foto’s zijn werkelijk om bij weg te dromen en ik was op slag verliefd op deze droombestemming. Andrea geeft handige tips en deelt haar persoonlijke reisverslag hier met ons.

Read More…