Frankfurt am Main, moderne stad tussen de wijngaarden

Officieel mag ik niet meer vliegen omdat ik “hoogzwanger” ben, maar voor een citytrip met de auto op een paar uur reizen van huis ben ik altijd in. Het is bijna traditie geworden dat we elk jaar een mooie Duitse stad en haar omgeving bezoeken. Dit keer de moderne zaken stad Frankfurt am Main gelegen in de deelstaat Hessen.

Frankfurt ligt ongeveer ter hoogte van Luxemburg en is de vijfde grootste stad van Duitsland. Met mijn “vluchtkoffertje” (lees 1e hulp uitzet voor een zwangere vrouw) en maxi cosi achterin de auto (anders mag je het ziekenhuis met je baby niet verlaten) namen we de toeristische route door het Sauerland op weg naar Frankfurt am Main.

Read More…

Düsseldorf, moderne stad aan het water

Met de kerst in aantocht begint het weer te kriebelen. Ik krijg zin om alvast in de stemming te komen en verlang naar de donkere dagen waarin gezelligheid de hoofdrol speelt. Het is bijna traditie geworden om elk jaar met je lief, een stel vrienden of met familie een gezellige kerstmarkt te bezoeken. Iedereen om mij heen heeft het erover en er is keuze stress. De Duitse steden staan bekend om haar leuke kerstmarkten, maar welke kies je?

Dit jaar is het Düsseldorf geworden. Op nog geen 1.5 uur rijden van mijn huis en 2 uur en 15 minuten rijden vanaf Amsterdam vind je deze te gekke stad aan het water. Ik had er al veel over gehoord en kreeg veel positieve reacties. Je kunt er fantastisch shoppen en de kerstmarkten in Düsseldorf zijn bijzonder sfeervol wist ik mij te laten vertellen. Ik was nog nooit in Düsseldorf geweest voor de kerstmarkt en dus heel benieuwd. Read More…

Romantisch weekend Heidelberg

Een aantal jaren geleden heb ik een half jaar in München gewoond tijdens mijn Internationale studie. De tijd die ik in Beieren heb doorgebracht was onvergetelijk. Sinds die tijd ben ik ook een beetje verknocht geraakt aan alles wat met de Duitse cultuur te maken heeft. Zo ben ik fan van butterbrezel -je kent ze wel die zoute stokjes en dan in brood vorm- wat ik het liefst met verse boter eet, maar ook een bord schweinehaxe met knödeln mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan een echte bierstube. Het is vooral de charme en de gezelligheid van de Duitse steden die mij aanspreekt en ik voel me er dan ook meer dan thuis.

Tijdens mijn laatste reis door Duitsland ben ik neergestreken in Heidelberg. Heidelberg is een pittoresk stadje gelegen in het zuidwesten van Duitsland en in het noorden van de deelstaat Baden-Württemberg. Heidelberg is vooral een fijne bestemming om lekker rond te struinen, van de verschillende terrasjes te genieten en om ’s avonds heel lekker uit eten te gaan. Omdat Heidelberg ook een echte studentenstad is, is er ook ’s avonds genoeg te beleven.  Read More…