Vakantie met kinderen in Carvoeiro, wit Portugees vissersdorp in de Algarve

Ik wilde altijd al heel graag met mijn gezin naar de Algarve. Het stond al lang op mijn bucketlist. Waarom, omdat ik altijd al weg zat te dromen met het beeld van haar mooie stranden met imposante rotsformaties, het zonnige weer en natuurlijk de charmante kustplaatsjes.

Een daarvan is Carvoeiro, een pittoresk stadje waar de huizen allemaal wit zijn geschilderd, slechts 50 minuten rijden ten westen van Faro. En dat op nog geen 3 uur vliegen van Nederland, ideaal dus als je met kleine kinderen op vakantie naar Portugal wilt gaan, omdat je er zo bent.

Wij hebben afgelopen winter 3 maanden in Carvoeiro gewoond en in dit blog geef ik je een inkijkje van ons leven in Portugal, waar wij verbleven en hoe ontzettend mooi de stranden daar zijn. Read More…

Overwinteren in de Algarve met schoolgaande kinderen

Voordat Vincent en ik kinderen kregen zaten we vaker een paar maand per jaar voor langere tijd in het buitenland en leefden we een internationaal digital nomad bestaan. Ik was voornamelijk aan het werk voor mijn eigen website Stylish Travel Tips en Vincent werkte toen al aan zijn internationale projecten. Het was een mooi en vrij leven waarin we zelf konden bepalen waar we naar toe gingen en voor hoe lang. Zelfs toen ik zwanger was van onze oudste zaten we voor langere tijd in Azië en droomden we stiekem van een rondreizend bestaan met een kleine baby.

Hoe ironisch zag ons leven eruit toen Sofie geboren werd (huilbaby) en wij opeens werden geconfronteerd met het fenomeen rust, reinheid en regelmaat. Ons huis werd onze vaste thuisbasis en na 2 jaar kreeg Sofie een zusje en daarmee was ons gezinnetje compleet 🙂

Gelukkig kwam er weer wat meer ruimte na de babytijd van Emma en konden we weer verre reizen maken. Sinds eind 2020 wonen en werken we elke winter een paar maanden in het buitenland en gaan onze kinderen daar tijdelijk naar school. Na 2 winters Curaçao verbleven we afgelopen winter voor 3 maanden in Portugal en om precies te zijn in de Algarve.

In dit blog neem ik je mee waar we precies verbleven voor langere tijd, naar welke school onze dochters gingen en hoe je leven eruit ziet als je voor langere tijd met leerplichtige kinderen naar het buitenland gaat. Elke keer is het voor ons een groot avontuur waar we niet alleen als gezinnetje mooie herinneringen aan over houden, maar waar we ook zien hoe de kindjes zich op een positieve manier ontwikkelen en zich internationaal makkelijk en vrij daarin bewegen.

Read More…

Winterzon vakantie in Portugal

Waar kun je het beste naar toe gaan tijdens de wintervakantie in Europa? In mijn zoektocht naar het beste klimaat met de meeste kans op zonuren, kwam ik al snel uit in de Algarve. We zijn hier voor langere tijd en tijdens de Kerstvakantie kwamen vrienden ook over voor een winterzon vakantie, en wat hadden we een geluk met het mooie weer!

Het voelt hier bijna elke dag een beetje als lente. De lucht is fris maar met de zon erbij is het al gauw 18 graden en dat bijna elke dag als je geluk hebt. Als je het mij vraagt de ideale bestemming  binnen Europa en dat op nog geen 3 uur vliegen.

In dit blog geef ik je al mijn tips waar we verbleven en welke uitstapjes je kunt doen. Geloof me je komt tijd te kort, want in de Algarve is nog zoveel te ontdekken. Eén voordeel in de winter, het is er niet zo druk en te warm. Dus geen massa toeristen in de populaire dorpjes en voor je gevoel heb je vaak het strand bijna helemaal voor je zelf.

Read More…

De Azoren in een notendop

Ik heb mijn armen gespreid, ik heb mijn ogen dicht en voel een zonnestraal door de wolken breken. Een lichtstraal warmt mijn gezicht. Donkere wolken pakken samen en verdringen de zon. Met mijn vingertoppen voel ik de wind langs mij heen waaien. Ik sta bovenop een klif op een eiland midden in de Atlantische Oceaan.

In de verte hoor ik de golven op de rotsen breken. Ik ruik de frisheid van de natuur. En dan open ik mijn ogen. Mijn blik dwaalt af naar beneden. Een schouwspel van natuurkrachten die zich in de afgelopen decennia hebben gevormd ontvouwt zich onder mij. Ik kijk uit over de oneindigheid van de oceaan.  Read More…

São Miguel, het “groene” eiland van de Azoren

São Miguel: het oppereiland van de Azoren. São Miguel is het grootste en ook populairste eiland van het archipel. Dit eiland is rijk aan prachtige uitzichten, kronkelende kustwegen, en vulkanische kraters.

Vriendelijke dorpjes liggen verspreid over het gehele eiland. De hoofdstad Ponta Delgada biedt een mix van moderne gebouwen en historische monumenten, restaurants, winkelstraatjes, en een mooie boulevard. Het eiland heeft een overvloed aan wandelpaden, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers.  Read More…

Faial, het kleine “blauwe” eiland

Faial behoort tot de centrale eilandengroep van de Azoren en vormt samen met de eilanden São Jorge en Pico de “ilhas do triângulo” (de Azoren driehoek). Faial is een klein eiland van slechts 21 km lang en maximaal 14 km breed.

Het eiland zou zijn naam te danken hebben aan de vele beuken bomen (in het Portugees faias) die hier voorkomen. Overal waar je komt op het eiland Faial, zie je velden met hortensia’s in verschillende kleuren blauw. Daarom wordt Faial ook wel het “blauwe” eiland genoemd.  Read More…

Het bergeiland Pico

Natuurliefhebbers kunnen hun rondje eilandhoppen op de Azoren beperken tot Pico, want dit eiland heeft het eigenlijk allemaal. Het jongste eiland van de Azoren lijkt klein, maar is in outdoor mogelijkheden meer dan groots.

Pico is van vulkanische oorsprong en dat zie je direct. Als je vanaf de luchthaven richting de bewoonde wereld rijdt is dat goed te zien. Zwarte lavastenen steken af tegen het felle groen van verschillende soorten planten, bloemen en wijnranken. Dit bijzondere eiland in de Atlantische Oceaan moet je een keer bezocht hebben, en dit zijn de redenen waarom. Read More…

De Azoren, een archipel met ongekende schoonheid

Middenin de immens blauwe Atlantische Oceaan creëerde Moeder Natuur een gebied met een buitengewone schoonheid dat klaar staat om ontdekt te worden: de Azoren.

Dit prachtige, mysterieuze eilanden archipel is van vulkanische oorsprong en ligt op bijna 1.400 kilometer buiten de kust van Portugal. De Azoren bestaan uit negen eilanden die onderverdeeld worden in de oostelijke groep met Santa Maria en São Miguel, de centrale groep met Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico en Faial en ten slotte Flores en Corvo. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het eiland São Miguel. Read More…