Vakantie met kids aan de kust: Huisje van Hout in Noordwijk

Bijna 36 weken zwanger ben ik inmiddels van de tweede en we genieten deze week van onze laatste vakantie met ons drietjes in Nederland aan de kust. Ik heb een te lief en schattig huisje van hout gevonden vlakbij Noordwijk aan Zee. De komende week gaan we genieten van zon, zee en strand en dat in eigen land. En als kers op de taart gaan we ook nog de bloeiende dahlia velden bezoeken die alleen nog deze maand in bloei staan.

Huisje van Hout vind je vlak achter de duinen tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Wist je dat de Nederlandse Noordzeekust in totaal 523 km lang is? Genoeg plekjes om te ontdekken dus! Als je op vakantie gaat met een dreumes dan is comfort en gemak voor ons het allerbelangrijkste. Gelukkig overtrof Huisje van Hout al onze verwachtingen en ik geef je hieronder alle tips wat je in de omgeving met kleine kinderen kunt doen.

Noordzeekust, Nederland

Mooi vakantiehuisje in Noordwijk

Een gezellig huisje van hout, Scandinavische inrichting en vlakbij zee. Dat waren de wensen van mij voor een vakantie aan de Noordzeekust met onze dochter van 2 jaar. Na wat struinen op internet kwam ik al gauw uit bij Huisje van Hout in Noordwijk. Ja dit huisje had het allemaal wat ik mij wenste voor de ideale vakantie met kinderen in Nederland 🙂

Huisje van Hout, Noordwijk

Ingang Huisje van Hout, Noordwijk

Inrichting Huisje van Hout, Noordwijk

Toen we bij Huisje van Hout aankwamen in Noordwijk had ik eerder het gevoel dat ik in Scandinavië was beland dan in Nederland. Helemaal verscholen tussen het groen staat dit te schattige huisje voor 6 personen met knusse tuin. Toen ik het huisje binnen stapte zei ik direct tegen mijn vriend: “hier wil ik wonen”!

Woonkamer + vide “Huisje van Hout”

Scandinavische inrichting “Huisje van Hout”

Eetkamer, slaapkamer + trap naar vide

Huisje van Hout in Noordwijk heeft in het midden van het vakantiehuisje het centrale woongedeelte met open keuken, eettafel voor 6 personen en een knusse zithoek met gashaard. Aan weerszijden loopt een solide trap omhoog naar de twee vide’s waar nog eens 4 personen kunnen slapen. De badkamer bevindt zich beneden naast de twee persoonsslaapkamer waar tevens een babybedje in past.

Appels plukken uit eigen tuin

Het huisje is uitermate geschikt voor kleine kinderen, want in het schuurtje staat al een babybed en kinderstoel voor je klaar en ook nog eens twee fietsen met ieders een kinderzitje achterop. Ideaal dus als je met je kleintje(s) door de duinen wilt fietsen.

Verder is het huisje van hout helemaal kids proof en als je de openslaande deuren van het vlonder terras open doet heb je goed zicht op de tuin waar de kinderen veilig kunnen spelen, terwijl mama en papa genieten van een kopje koffie of thee op het zonneterras. Wat wil je nog meer als ouder? Mijn vakantie kon in ieder geval niet meer stuk!

s’ochtends meehelpen met ontbijtje maken

Hippe strandtenten in Noordwijk

Ik vind de Nederlandse stranden echt geweldig en helemaal in het voor- of naseizoen wanneer het niet te druk is op het strand. Sofie is nu 2 jaar oud en ze kon zich uren vermaken op het strand met schelpjes zoeken, zandkastelen bouwen en achter de meeuwen aan rennen.

Schelpjes zoeken op het strand

Zelfs als het weer wat minder is, is het prima vertoeven op het strand of in een van de hippe strandtenten van Noordwijk aan Zee. Hierbij mijn 3 favoriete strandpaviljoens:

  • Strandclub Witsand
  • Strandtent Tulum
  • Strandtent B.E.A.C.H.

Inrichting B.E.A.C.H. strandtent Noordwijk

Bloeiende dahlia velden

Wist je dat in het najaar de dahlia’s nog volop in bloei staan in de omgeving van Lisse? Bijna iedereen die een beetje bloemen gek is bezoekt in het voorjaar de Keukenhof en uit de hele wereld komen mensen de bloeiende bloemenvelden bezoeken in de maanden april en mei, maar niet iedereen weet dat juist de dahlias in de maanden augustus en september volop in bloei staan.

Bloeiende dahlia velden bij FAM Flower Farm

Ik had het geluk dat ik de bloeiende dahlia velden nog kon aanschouwen, want de dahlia’s bloeien alleen maar van half augustus tot en met half september. Daarna worden de bloemen gemaaid en blijven de knollen, zoals ze ze noemen over voor de verkoop.

Sofie tussen de bloeiende dahlia’s

Het is wel zo netjes om een bezoek aan een van de bloemenvelden in de omgeving van Noordwijk eerst aan te kondigen bij de eigenaar van de bloemen kwekerij. Dit om te voorkomen dat alle toeristen de bloemen kapot trappen. Bovendien is het niet overal toegestaan om zomaar een bloemenveld op te lopen.

Samen bij FAM Flower Farm

Bij FAM Flower Farm uit Lisse kun je op hun website een bezoek inplannen en heb je alle tijd om door de gigantische bloemenvelden te lopen. Daarnaast hebben ze leuke attributen om je foto’s helemaal “Instagram proof” te maken.

Compleet met schommel, oude fiets en rieten manden. Hoe leuk is dat! Pas na het inplannen van een afspraak met FAM Flower Farm krijg je het geheime adres waar je je moet melden. Psst, niet verder doorvertellen hé 😉

Roze dahlia’s, mijn favoriet!

Na afloop kun je midden tussen de bloemenvelden aan een picknicktafel genieten van een kop koffie of thee met wat lekkers erbij. We hadden er prachtig weer bij en Sofie vond het heerlijk om over de paden langs de verschillende bloemen te rennen. Het was zo’n leuke ochtend dat we weer terug willen komen, maar dan in het voorjaar wanneer de tulpen in bloei staan.

Samen de dahlia’s bewonderen 🙂

Lunchen en shoppen in Leiden

Een leuk uitstapje om vanuit Huisje van Hout in Noordwijk te doen is een bezoek te brengen aan de mooie en historische stad Leiden. Als je een dagje naar Leiden gaat, waan je je 800 jaar door de geschiedenis van deze eeuwenoude stad. Leiden wordt ook wel de Stad van de Ontdekkingen genoemd en heeft onder andere de oudste universiteit van Nederland.

Slenter langs de grachten, ontdek de smalle straatjes en bewonder de oude typisch Nederlandse gebouwen met hun karakteristieke gevel daken die langs het water staan. Ga shoppen in het Pieterskwartier in Leiden en sluit af met een lekkere lunch in de binnentuin van het Pakhuis.

Heilige Lodewijkkerk in Leiden

Vakantie met kids Nederlandse kust

Het was onze eerste vakantie met Sofie in Nederland en ik moet toegeven dat het al onze verwachtingen overtrof. Geen lange reistijd, geen enorme hitte ervaren en toch zo dichtbij het ultieme vakantiegevoel beleven, en dat in eigen land. Op vakantie in Nederland met kleine kinderen is echt leuk!

Achter een zeemeeuw rennen

De Nederlandse stranden zijn echt geweldig en de kindjes vermaken zich opperbest op het strand. Overal vind je langs de kust hippe en gezellige strandpaviljoens op het strand, terwijl je als ouder goed zicht hebt op de spelende kinderen.

Daarbij vind ik het voorjaar of najaar echt ideaal om op vakantie te gaan in Nederland. Het is nog lekker warm en de stranden zijn niet te druk. Ik vond de keuze om voor Huisje van Hout in Noordwijk te kiezen ook de beste keuze die we maar konden maken, want we hebben zoveel mooie herinneringen gemaakt dat we volgend jaar absoluut weer terug willen komen 🙂

Genieten van de avondzon Noordzee

 

Share This Story

vakantie Nederland

You May Also Like