From Amsterdam with Love Hotel V Nesplein

Hotel V Nesplein is een hotel met een verhaal. Al bij binnenkomst word je aandacht getrokken naar de enorme kristallen kroonluchter die in de hal hangt. Deze geweldige kroonluchter staat symbool voor de theaterwereld. Hotel V Nesplein ligt namelijk in het hart van het vroegere Amsterdamse theaterdistrict.

Daarnaast is hotel V een echt Amsterdams familiebedrijf. Het wordt gerund door de 11e generatie Amsterdammers. Hoe bijzonder is dat! De eigenaren hebben een grote passie voor de historie van de stad en wisten op een creatieve manier hotel V in te richten. Het interieur is een combinatie van vintage chic met een industriële twist.

Hotel V Nesplein

Het interieur is een combi tussen vintage met een industriële twist.

 

Kamers Hotel V

Leuke details in de badkamer. Ook hier weer komen elementen uit de theaterwereld terug.

 

Spiegel lampen uit het Theater

Hotel V Nesplein ligt midden in het centrum. Vlak naast de Dam, op steenworp afstand van de welbekende grachten en op loopafstand van de Wallen. Dit 4 sterren boutique hotel heeft 43 kamers variërend van comfort tot aan suites.

Door de perfecte ligging sta je binnen no time op de Dam, de bloemenmarkt, de kleurrijke vlooienmarkt bij het Waterlooplein, de drukke Kalverstraat, het Vondelpark en nog veel meer. Daarnaast is het vooral heerlijk om door de kleine straatjes te slenteren want er is zoveel te zien.

Om de hoek van het hotel bijvoorbeeld vond ik een te schattig koffiehuisje genaamd De laatste Kruimel. Als je de straat uit loopt richting de Munttoren komt de geur van versgebakken appeltaart al naar je toe. Kneuterige gezelligheid en ontzettend lekker.

Doordat de familiegeschiedenis van de eigenaren van het hotel bijna 400 jaar geleden is ontstaan kennen ze als geen ander de stad. Ze houden van hun stad en dat stralen ze ook uit. “From Amsterdam with loVe” is dan ook hun credo.

Binnenstad Amsterdam

Het kloppend hart van het hotel is “The Lobby”. Het is een uniek concept waarin de lobby, de hotelbar en het restaurant op één plek samenkomen. Als gast word je dus direct uitgenodigd om in “The Lobby” te gaan zitten. Hier kun je lekker je krantje lezen, maar ook lunchen of ’s avonds tussen de echte Amsterdammers dineren.

Sinds de opening in 2013 heeft Hotel V Nesplein de term “living lobby” op de kaart gezet. Het restaurant is een hippe en toegankelijke ontmoetingsplek waar zowel de locals, toeristen alsook hotel gasten graag samen komen. Het concept werkt aanstekelijk want het is er altijd gezellig druk.

“The Lobby”

The Lobby is dus een echte hotspot onder lokale Amsterdammers en altijd vol. In het weekend super gezellig en druk. Zowel voor ontbijt, lunch of diner erg geliefd. Eigenlijk kun je er de hele dag terecht. Ga bijvoorbeeld lekker loungen naast de open haard of lees een boek bij de whiskey corner.

Whiskey corner Hotel V

Hotel V maakt het verschil. De crew van het hotel is jong, hip en altijd in voor een praatje. Gastvrijheid staat dus hoog in het vaandel, maar het is vooral de ongedwongen sfeer die hier de overhand heeft. Wat mij verder opviel is dat kleine details het verschil maken. Hoezo betalen voor je spa blauw? Iedereen krijgt standaard een grote fles water op tafel. Verder is de kaart praktisch ingericht met vaste prijzen voor voor-, hoofd of nagerechten.

Hotel V maakt het verschil

Ik ben zelf fan van goed en gezond eten. Hotel V Nesplein blijkbaar ook want ze serveren heerlijke a la carte ontbijtjes. Mijn favoriet is de boerenyoghurt (0% vet) met goji bes, lijnzaad en klaverhoning. En als je er extra granola bij wilt -zoals ik- is dat ook geen probleem. Of kies een uitsmijter ham/kaas op een toast van speltbrood.

Lekker Bio Ontbijt

Hotel V Nesplein heeft mij positief verrast. Niet alleen de ligging is perfect, maar het is vooral de manier hoe je de stad op een andere manier leert kennen en één wordt met haar mensen. Met name The Lobby is een aanwinst voor de Amsterdamse straat De Nes gebleken.              Ik zeg Amsterdam op zijn best!

Restaurant The Lobby

 

You May Also Like