Het romantische Griekse stadje Nafplion

Nafplion (ofwel Nafplio) is een échte Griekse stad en een van de mooiste van de Peloponnesos. Het stadje heeft een spectaculaire locatie aan een rustige baai. Boven Nafplio staat het middeleeuwse fort Palamidi en op het kleine eiland voor de haven bevindt zich een fort genaamd Bourtzi, die ooit de haven beschermde.

Smalle straten, elegante Venetiaanse huizen, een grote keus aan restaurantjes en gezellige cafés plus het strand om de hoek. Nafplio is werkelijk een héérlijke stad, met een relaxte atmosfeer die wel een beetje doet denken aan de wijk Plaka in Athene.

medieval

Het middeleeuwse fort Palamidi

1. Het oude Nafplion

Nafplion staat bol van geschiedenis. Het gebied van Nafplion is al vanaf 3000 voor Christus continu bewoond geweest. Byzantijnen, Franken, Venetianen en Turken hebben door de eeuwen heen over Nafplion geheerst en hebben hun invloeden in deze havenstad achtergelaten. Als gevolg, is Nafplion de droom van elke cultuur- en geschiedenisliefhebber want er zijn talloze oude vestingmuren, musea en fantastische monumenten te verkennen.

De oude vesting Palamidi pronkt boven de stad uit. De klim van de 900 treden naar de top van dit historische monument is de moeite waard, want je wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Vanaf de boulevard Akti Miauli, kijk je uit op het eilandje Bourtzi, waar de gelijknamige kleine burcht staat. Met een watertaxi kun je overvaren naar dit Venetiaanse fort dat lijkt te drijven in het midden van de zee. Eenmaal op het eiland word je getrakteerd met fantastische uitzichten op de oude stad.

the-ancient-fortress-palamidi

Uitzicht vanaf het Palamidi fort

2. Verken het stadje Nafplion

Het stadje Nafplion zelf is een toeristische trekpleister vanwege de bijzondere architectuur die de vroegere voortvarendheid van het stadje laat zien. De met marmer beklede straatjes, de elegante Venetiaanse huizen en chique boetieks maken van Nafplion een mondaine stad. Je begrijpt nu wel waarom de Atheners hier graag een weekendje logeren.

Wandel in de pittoreske straten begroeid met bougainville, of over de mooie boulevard. Hier kun je goed eten in een van de vele gezellige tavernes en restaurants. Als je geen zin hebt om veel te lopen neem dan een rondrit door de kleurrijke stad met een treintje. En als de zon ondergaat loop dan naar de haven en kijk uit over de baai van Nafplion die verkleurd in verschillende tinten rood en oranje. Een plaatje om te zien!

Tip. Bezoek als je tijd hebt het Kolomboi museum. Wie kent ze niet die Griekse kettinkjes met kralen waarmee je, meestal (oudere) mannen, ziet spelen. Het museum is gevestigd in het centrum in een 18e eeuws gebouw. Het is dagelijks geopend. 

Romantic city Nafplion, Greece

Romantisch stadje Nafplion

3. Relax op het strand

In de omgeving van Nafplio liggen verschillende mooie stranden, waar je heerlijk een paar uurtjes kunt bijkomen. De populairste zijn het Tolo (of Tolon) strand, op 10 kilometer ten zuiden van Nafplion. Karathona heeft een prachtige ronde baai net ten zuiden van het Palamidi Fort (10 minuten lopen) van het strand van Arvanitia.

Tolo Beach

Het Tolo strand

Hoe kom je er?

Met de auto: De rit met de auto duurt vanaf Athene ongeveer twee uur.

Met de bus: Dagelijks verbinden vele bussen Nafplion met Athene. De bussen vertrekken vanaf Terminal A in het Kifissos busstation. De neemt ongeveer twee uur in beslag en kost € 20-25 (voor een retour).

Share This Story

Travel

You May Also Like