Interview met Gala Serré: nieuw leven op Curaçao

Wie droomt er nou niet van om te werken en te leven op een tropisch eiland? Gala Serré, bekend van “My Bikini Musthaves” verruilde een paar maanden geleden het mooie Amsterdam om zich definitief met haar gezin op Curaçao te vestigen. 

In dit interview vraag ik haar hoe het is om Nederland op te geven en of ze haar draai heeft gevonden op Curacao. Verder deelt ze met ons haar persoonlijke tips met dé leukste plekjes op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Lees je mee?

Curacao

1. Ik ken je al van een paar jaar geleden via Instagram. Inmiddels blog je fanatiek op je nieuwe website Cocktails & Curaçao. Vertel, hoe is je blog ontstaan?

Het idee voor mijn blog Cocktails & Curacao is ontstaan in de aanloop naar onze verhuizing toe. Ik denk dat het eind zomer 2018 was toen ik besloot om een blog bij te gaan houden. Los van het feit dat ik heel erg van schrijven houd wilde ik een manier hebben om mijn vrienden en familie in Nederland op de hoogte te houden van mijn leven hier.

Dit kan natuurlijk via Facetime en Whatsapp, maar ik wilde er heel graag meer context bij plaatsen. Daarnaast leek het me ook interessant voor andere personen die ook de wens hebben om deze kant op te komen om ze een soort van kijkje in mijn leven te geven. Ongeveer een maand voordat we naar Curaçao vertrokken is m’n site live gegaan en sindsdien blog ik elke week over de dingen die ik meemaak.

Fotoshoot voor My_bikini_musthaves

2. Een paar maanden geleden ben je met je gezin verhuisd naar Curaçao. Hoe bevalt het leven daar en wat mis je wel of niet aan Nederland?

Het leven hier bevalt goed! Ik krijg die vraag natuurlijk heel vaak en ik moet eerlijk zeggen dat dit nieuwe avontuur tot nu toe als heel positief ervaar. Het is zo’n andere manier van leven dan in een stad als Amsterdam. Heel relaxt en de mensen zijn hier over het algemeen heel vriendelijk en happy. Je geniet meer van de kleine dingen in het leven en het feit dat het altijd mooi weer is doet heel veel voor je gemoedstoestand.

Maar tuurlijk mis ik Nederland af en toe, en dan met name Amsterdam. Als ik op Instagram foto’s of filmpjes voorbij zie komen van mensen die op plekken zijn waar ik ook vaak kwam dan mis ik dat soms wel. Maar dat is echt een momentopname. Wat ik absoluut niet mis aan Nederland is het koude weer, haha! En het gehaaste leven wat ik toch wel leidde.

Ik merkte dat zelf nooit echt totdat ik hier op Curaçao ging wonen, toen merkte ik eigenlijk pas hoe vaak ik gestresst of chagrijnig was en vaak ook nog om kleine dingen. Maar het fietsen over de grachten, wandelen in het Vondelpark, het aanbod aan restaurants en het shoppen, dat kan ik soms wel missen ja.

De gezellige straatjes van Willemstad

3. Niet zo lang geleden heb je Carnaval gevierd met mooie kostuums en veel dans en muziek. Hoe vieren jullie Carnaval op Curaçao?

Carnaval op Curaçao is inderdaad één groot feest met dans, eten, muziek en mooie outfits. Het is echt een volksfeest en duurt in totaal iets van twee maanden. Het bevat meerdere optochten waaronder de kindercarnaval en de tienerparade en overal vinden gezellige feestjes plaats.

Iedereen kijkt toch wel het meeste uit naar de ‘Gran Marcha’ waarin meer dan 25 carnavalsgroepen meelopen. Elke groep heeft z’n eigen trucks met bands die voornamelijk Tumba muziek spelen en die zorgen voor een gezellige sfeer vooral ook voor de mensen aan de kant van de weg. Ruim 4 uur lang wordt er gedanst door de straten van Curaçao. Echt een aanrader als je op Curaçao bent!

Carnaval op Curacao

4. Je bent moeder van zoontje Curtey (2 jaar). Hoe bevalt het moederschap je?

Het moederschap bevalt me heel goed! Toevallig heb ik er onlangs een blogpost over geschreven dat het moederschap voor mij echt op het goede moment is gekomen. Natuurlijk kan het soms ook best zwaar en uitdagend zijn (Curtey sliep pas bij 2 jaar door en toen rolden we direct in de terrible twos, maar ik leer er zo veel van. Ook over mezelf.

Ik ben op veel manieren gegroeid sinds ik moeder ben. En veel clichés over het moederschap zijn waar: de onvoorwaardelijke liefde die je hebt voor je kind en de tijd die véél te snel voorbij gaat.

Gala & zoontje Curtey

5. Wij zijn natuurlijk heel nieuwsgierig naar alle leuke (kindvriendelijke) plekjes op Curaçao. Wat zijn jouw ultieme tips?

Stranden die ik fijn vind om met m’n Curtey naartoe te gaan zijn Lions Dive, Santa Barbara en Avila. Het is hier vrij rustig en de zee is heel kalm, wat ik prettig vind als ik met Curtey ben. Daarnaast hebben Santa Barbara en Avila ook een zwembad wat wat fijn zwemmen is.

Stranden aan de westkust van Curaçao zijn ook super mooi. Alleen een stukje verder rijden en niet alle strandjes hebben horeca dus dat is wel goed om te onthouden als je met (kleine) kinderen gaat.

Een van Curtey’s lievelingsdingen om te doen is naar het Curaçao Kindermuseum gaan. Dit kindermuseum bevindt zich in een oud landhuis en kinderen kunnen er zowel binnen als buiten spelen. Er is een supermarktje nagebouwd en er zijn allerlei speelhoekjes waar ze hun creativiteit kwijt kunnen.

In het weekend vind ik het fijn om te gaan ontbijten bij Hofi Cas Cora. Zij hanteren een farm-to-table concept en er lopen ook dieren rond. Daarnaast ga ik met Curtey graag naar de Rooftop bij Karakter, de Dolphin Academy en verschillende kinderboerderijen op het eiland.

Wellicht niet persé kindvriendelijk maar andere favorieten van mij zijn Mood beach met luxe strandbedden en lekkere juices, 8 Experience Spa voor heerlijke massages, Scuba Lodge boutique hotel voor afternoon drinks aan zee.

Mosa is mijn favoriete restaurant op het eiland, Fishalicious voor smakelijke visgerechten en Zest on the beach voor een good old BBQ. Wat overigens ook heel leuk is om met de kids naartoe te gaan!

Curtey op het strand van Curacao

6. Wat zijn jouw plannen voor het aankomende jaar qua reizen, privé en business doelen?

Wat betreft reizen zijn mijn vriend en ik nu een beetje aan het nadenken wat we dit jaar willen gaan doen. Sowieso gaan we in mei een lang weekend naar Bonaire en waarschijnlijk ergens in de zomer naar Nederland. Maar we willen ook graag hier in de regio gaan reizen. Colombia staat heel hoog op m’n lijstje. Net als Mexico, Cuba, Argentinië en Brazilië. Genoeg opties dus!

En de doelen die ik voor mezelf gesteld heb dit jaar zijn:

  • Papiamentu, de taal van de Antillen, niet alleen begrijpen maar ook leren spreken
  • Mijn site Cocktails & Curacao verder uitbreiden met onder andere (kindvriendelijke) hotspots en things to do. En nog een ander cool project maar daarover later meer!
  • Vrijwilligerswerk doen op het eiland, onder andere helpen bij het straathonden probleem
  • Dit jaar tenminste 1 reis maken naar een plek waar ik nog niet ben geweest

Daarnaast heb ik heel veel coole ideeën en plannen voor m’n andere blog My Bikini Musthaves dus daar ga ik ook weer nieuw leven inblazen. En op een plek als Curaçao moet dat wel lukken, toch?

Liefs, Gala

 

Share This Story

vakantie Curaçao

You May Also Like