De Azoren, een archipel met ongekende schoonheid

Middenin de immens blauwe Atlantische Oceaan creëerde Moeder Natuur een gebied met een buitengewone schoonheid dat klaar staat om ontdekt te worden: de Azoren.

Dit prachtige, mysterieuze eilanden archipel is van vulkanische oorsprong en ligt op bijna 1.400 kilometer buiten de kust van Portugal. De Azoren bestaan uit negen eilanden die onderverdeeld worden in de oostelijke groep met Santa Maria en São Miguel, de centrale groep met Terceira, Graciosa, Sao Jorge, Pico en Faial en ten slotte Flores en Corvo. De grootste stad, Ponta Delgada, ligt op het eiland São Miguel.

B32_Terceira01.jpg

Het landschap van de Azoren

De Azoren in het kort

De eilanden kenmerken zich door een weelderige en indrukwekkende natuur. De bloemenpracht is gigantisch, met name in de zomer. Het landschap van de Azoren is zeer divers. Je treft er o.a. prachtige bossen maar ook kratermeren, vulkanen, heuvellandschappen, vulkaangrotten, onderwatergrotten, en zwavelbronnen aan.

Doordat het toerisme nog niet booming is kan men er nog echte rust vinden. Op de Azoren vind je ook nog de authentieke dorpjes met prachtige kerken en landhuizen. Er zijn volop mogelijkheden te vinden voor buitensporten, zoals mountainbiken, paardrijden, vissen, zeilen en natuurlijk niet te vergeten dolfijnen en walvissen spotten!

Azoren Portugal.jpg

Dolfijnen spotten

Een overzicht van de meest bezochte eilanden

São Miguel, het grootste eiland, verwondert je met haar kratermeren Lagoa das Sete Cidades en Lagoa do Fogo. De kracht van de aarde voel je terug in de verschillende geisers, de thermale bronnen, en in de vulkaanmeren.

De eilanden van de centrale eilandengroep Terceira, São Jorge, Pico, Faial en Graciosa liggen harmonieus verspreid in de blauwe zee, waar dolfijnen en walvissen die op doortrek zijn bezoekers verwelkomen.

Faial wordt gekenmerkt door de veelheid van blauwe hortensia’s die in de zomer volop bloeien, maar ook door de levendige jachthaven met muurschilderingen van zeilers van over de hele wereld. Highlight is de uitgedoofde vulkaan Capelinhos die aan een maanlandschap doet denken.

Tegenover Faial ligt Pico. Vernoemd naar de berg die uit de zee oprijst. Met haar zwarte lavavelden en groene wijngaarden is Pico een uniek landschap dat ook op de werelderfgoedlijst staat.

Pico Portugal.jpg

Eiland Pico

Dit zijn de Azoren in het kort. Negen eilanden, negen kleine werelden. Allen uniek en toch zo verschillend. De Azoren zijn een combi aan Ierse kust formaties, het kraterlandschap van Hawaii en het dorpse landschap van Normandië.

Hoe zijn de Azoren te bereiken?

De Azoren zijn rechtstreeks te bereiken vanaf Schiphol met TUIfly. De vliegtuigen van TUI vliegen in circa 4 uur naar Ponta Delgada. Er kan ook gevlogen worden met de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP, met een tussenlanding in Lissabon.

Ook is het mogelijk om tot Lissabon te vliegen met diverse maatschappijen en vervolgens met SATA, de luchtvaartmaatschappij van de Azoren naar één van de eilanden te vliegen.

Sinds kort vliegt TUIfly naast Sao Miguel en Terceira ook op Pico. Zij zijn hiermee de eerste Europese charter maatschappij die op dit twee na grootste eiland van de Azoren vliegen.

Vanuit Pico vaar je binnen 30 minuten naar Faial en met 40 minuten vliegen ben je op Sao Miguel. Ideaal als je meerdere eilanden (lees een must) wilt bezoeken en wanneer je terug met TUI rechtstreeks naar Nederland wilt vliegen.

You May Also Like