Overwinteren voor 3 maanden op Curaçao, alle tips voor een fijn verblijf

Het is lente, het voorjaar is in volle gang en we zijn alweer een tijdje terug in Nederland. Het is fijn dat alles hier nu ook open is en dat alle maatregelen (voorlopig) weer afgeschaft zijn en dat we weer kunnen genieten van alle vrijheid van voor Corona tijd. Ik denk dat iedereen er ook wel klaar mee was. Twee jaar geleden stond onze wereld ook even op zijn kop toen Covid-19 in ons leven ging huishouden.

Binnen 2 weken verloor Vincent 70% van al zijn klanten. Het was een onzekere tijd, ook voor ons maar het heeft ons uiteindelijk ook veel gebracht. Nederland werd te klein en Vincent besloot zich internationaal te oriënteren met zijn websites en daar de focus op te leggen voor de komende jaren.

Een goede zet, want daarmee kwam er weer een stip op de horizon waar we op konden focussen zodat we minder afhankelijk werden. De verstikkende maatregelen van Nederland en de schoolsluitingen “dwongen” ons er uiteindelijk toe om begin 2020 naar Curaçao af te reizen voor 3 maanden. Vanuit hier kon Vincent zijn internationale websites verder uitbouwen en nog belangrijker, onze dochters konden gewoon naar de opvang, terwijl in Nederland alles op slot zat. We hebben er zelfs de krant mee gehaald (Tubantia en het AD) en het werd de “start” van ons nieuwe (werk)leven.

Vrijheid blijheid op Curaçao

Voordat we kinderen kregen verbleven Vincent en ik al vaker voor langere tijd in het buitenland. De Telegraaf heeft ons destijds geïnterviewd en wijde er zelfs een artikel aan in de reisbijlage van hun krant. We hadden heel graag ons digital nomad life voort willen zetten, want het was een geweldige tijd waarin ik als reisblogster voor mijn website op de meest fantastische plekken werd uitgenodigd om over te schrijven. Met de komst van onze oudste dochter Sofie echter veranderde opeens alles en werd rust, reinheid en regelmaat onze nieuwe lifestyle 😉

Sofie, nu 4 jaar

Toen we begin 2020 besloten voor 3 maanden met ze naar Curaçao te gaan was dat extra bijzonder omdat we dat nu met onze 2 dochters gingen doen. Emma de jongste was inmiddels 1 jaar en we vonden het een mooi avontuur om aan te gaan, niet wetend hoe lang Corona de wereld in zijn “houtgreep” zou houden. Het was een goede zet, want het was de beste tijd ooit. In Curaçao ervoeren we ultieme vrijheid, de kinderen hadden het heel erg naar hun zin op de opvang (terwijl in Nederland alles dicht zat) en zowel Vincent en ik kregen nieuwe inspiratie voor ons werk.

Lieve Emma, nu 2 jaar

Toen in 2021 bleek dat Corona voorlopig niet uit ons leven zou verdwijnen en de eerste tekenen aan de wand kwamen dat Nederland in de winter weer in lockdown zou gaan en dat er weer vervroegde schoolsluitingen aan zaten te komen, besloten we alvast om plannen te maken om weer te overwinteren in Curaçao, zodat we vanuit daar ons werk konden blijven doen en de kinderen gewoon naar school konden gaan zodat we niet werden belemmerd in onze vrijheid.

Me and my girls

Dit keer was het alleen lastiger om iets te regelen, want heel Curaçao was zo’n beetje volgeboekt en ook alle vliegtuigen zaten vol. Het leek wel of iedereen die kant op ging. Tijdens onze eerste reis was Schiphol nagenoeg leeg, maar nu niet meer en het was nog een hele klus om iets te kunnen regelen om te verblijven voor langere tijd op Curaçao, maar ik geef je hierbij al mijn tips voor een workaction op Curaçao.

Happy Girls 🙂

De eerste 2 maanden verbleven we op resort Lucinda, een kleinschalig resort met 8 schattige bungalows en niet ver weg van het strand van Jan Thiel. De plek waar we elke vrijdag middag bij Zest met al onze vrienden bij elkaar kwamen voor de wekelijkse vrijdag middag borrels.

De laatste maand verbleven we in een fantastisch nieuw appartement van N-Joy Residence in onze geliefde wijk Brakkeput Abou, op nog geen 5 minuten rijden van Jan Thiel. Ik had het appartement op de bovenste etage gehuurd met uitzicht op de Tafelberg en het was de kers op de taart van ons verblijf in Curaçao.

Uitzicht N-Joy Residence

Ons (boven)appartement N-Joy Residence

Vanaf dag 1 voelden we er ons thuis. De appartementen van N-Joy Residence zijn net nieuw en van alle gemakken voorzien. We merken toch dat we van luxe en comfort houden en deze appartementen geven je gewoon het gevoel van thuis komen. Wel zo fijn als je hier voor langere tijd verblijft.

Het aller fijnste vind ik nog wanneer je wakker wordt met de opkomende zon. Elke ochtend begon ik de dag met een kop koffie op ons ruime balkon. Er waait altijd een heerlijk briesje en bijkomend voordeel daarvan als je goed op de wind gelegen bent dat je nooit last hebt van muggen.

Zithoek, heerlijk op de wind

Gezelligheid

Workaction mood

Woonkamer

Keuken met uitzicht

Kinderslaapkamer

Badkamer

Emma in de wasbak 🙂

Onze slaapkamer

De mannen zorgen voor de BBQ 😉

Zwembad met Palapa

Joyce en Niels beheren N-Joy Residence en staan ten allen tijden voor je klaar om je een onvergetelijke tijd te bezorgen. Mocht je geïnteresseerd zijn om net zoals wij voor langere tijd iets te huren dan kunnen ze een speciale maandprijs (op aanvraag) met je afspreken afhankelijk van de periode. Ik kan het in ieder geval van harte aanbevelen, want we kijken nog steeds terug op een fantastische tijd op Curaçao.

Elke dag zwemmen

Wat kost een verblijf op Curaçao

Boodschappen

Curaçao is niet goedkoop, vooral boodschappen zijn erg duur. Voor verse groente en fruit betaal je relatief veel. Een tros grote druiven kost al gauw (schrik niet) Euro 12, dus je moet echt wel opletten met wat je wel of niet haalt. Aan de andere kant stel je er ook wel een beetje op in en dan kun je er in ieder geval rekening mee houden.

Ik denk dat ik al met al, aan boodschappen alleen al minimaal Euro 1.000 per maand kwijt was. Op Curaçao vind je zelfs een grote AH XL supermarkt, op het eiland ook wel bekend als “Van den Tweel” bij Zeelandia. Hier vind je alle producten die je thuis ook gewend bent, alleen niet voor dezelfde prijs 😉

Autohuur

Daarnaast huurden we een auto, een Jeep Compass voor bijna €65 per dag, maar ook hier kun je vragen voor een speciale maandprijs. We hebben de eerste 2 weken een Nissan Versa gehuurd voor €44 per dag en daar waren we ook heel tevreden mee, bovendien heeft de Nissan Versa of Centra een hele diepe kofferbak, waar relatief veel koffers in kunnen. Ik kan verhuurbedrijf Economic van harte aanbevelen, want zelfs toen op het hele eiland geen huurauto meer beschikbaar was, wist Jeanette (eigenaresse) altijd wel iets te regelen voor me 🙂

Ukkie Puk

Kinderopvang

Beide reizen hebben we onze dochters naar de opvang / NSO gebracht zodat wij konden blijven werken. Ik raad je aan om zelf altijd ter plaatste een paar opvang locaties te bekijken en dan ter plekke kijken wat goed voelt.  Na een proefperiode van een paar dagen mag je kind direct starten. In Curaçao gaat het allemaal heel relaxt zonder wachtlijsten, Corona “snottebellenbeleid” en je betaald gewoon de maand netjes contant vooruit.

We betaalden voor onze twee dochters voor 5 dagen in de week, waarvan de woensdag en vrijdag een halve dag waren voor de hele maand €513. Dat is stukken goedkoper dan in Nederland en de kinderen krijgen daar ook elke dag tussen de middag een warme maaltijd en allerlei activiteiten aangeboden zoals muziekles, tennisles en of gymles.

Is je kind ouder en leerplichtig dan kun je o.a. voor Klein College (privé school) kiezen. Daar betaal je dan €465 per kind per maand, maar je kunt ook kiezen voor een lokale en of reguliere (basis)school die ook goed zijn.

Zwemles Lions Dive

Zwemles

Ik voeg dit kopje even toe voor als je kinderen hebt rond de 4 jaar die nog op zwemles moeten. Daar waar in Nederland hele lange wachtlijsten zijn om je kinderen op zwemles te doen kon Sofie hier direct beginnen en wel voor 2x per week. Bij de Swim Factory betaal je hiervoor €45 per maand. Sofie werd letterlijk in het diepe gegooid in het 50 meter bad van Lions Dive, maar ze vond het heel leuk. En als ouder mag je gewoon naast het zwembad zitten kijken lekker in het zonnetje 😉

Eten en Drinken

Als je op Curaçao bent dan leef je buiten, dag in dag uit, bijna 24 uur per dag en dat betekent dat je vaak buiten de deur eet en drinkt. Je kunt het zo duur maken als je wilt, maar je ontkomt er niet aan dat je elke dag wel buiten de deur eet en of je laat verleiden tot een lekker drankje op het strand. Op vrijdag was het altijd vaste prik voor de wekelijkse vrijdag middag borrel op het strand van Jan Thiel bij Zest. Ik deel je hieronder onze favoriete plekjes waar we graag kwamen. Zie ook mijn video stories onder de highlight rondjes op mijn IG account:

  • Mambo Beach

Het kindvriendelijke strand van Mambo beach, hier gingen we echt elke weekend naar toe. Bonita Beach Bar was onze vaste plek, met uitzicht op het speeltuintje. Mam en pap lekker aan een drankjes, terwijl de meisjes met andere kindjes speelden. Daarna namen we altijd nog een duik in het kraakheldere blauwe water en zwommen we naar de rotsen toe. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen omdat het strand langzaam af loopt en er geen hoge golven zijn.

Mambo Beach, Bonita Beach Bar

Bij Cabana Beach, direct naast Moods zaten we bijna elke middag te flexwerken. Ze hebben daar heerlijke ice coffees by the way, mijn favoriet!

Cabana, Mambo Beach

  • Jan Thiel Beach

Jan Thiel is misschien wel de meest bekende plek van Curaçao en niet voor niets, want het is er altijd gezellig! Vanaf N-Joy residence is het maar 5 minuten rijden en wij kwamen er een paar keer per week. We begonnen altijd met een mini wandeling vanaf Koko’s, dan langs het water over het bruggetje richting Zanzibar (lekkere pizza’s) om uit te komen bij Zest voor de wekelijkse vrijdag middag borrel.

Door de weeks eindigden we standaard bij Papagayo waar de kindjes nog een laatste duik maakten voordat de zon helemaal onder ging. Een magisch momentje altijd wat nooit verveelde en waar we mooie herinneringen aan hebben.

Zest, Jan Thiel Beach

Zest, weekelijkse VriMiBo

Happy Family ♡

Sunset @Papagayo, Jan Thiel Beach

Altijd gezellig hier bij Zest

  • Kokomo Beach

Een half uurtje rijden vanaf Willemstad net boven Blue Bay vind je Kokomo Beach. Stukken minder toeristisch dan Mambo Beach en Jan Thiel en heel relaxt. Er hangt een beetje een Ibiza sfeertje vind ik. Ik hou van die relaxte vibe en de weg er naar toe is ook leuk, omdat je dan meer van het eiland ziet. Het strand loopt langzaam af in zee en je kunt er heerlijke verse kokosnoten drinken. Zeker een aanrader als je een keer een ander strand wilt ontdekken voor relaxt dagje uit.

Pelikaan @Kokomo Beach

Verse Kokosnoot

  • Restaurant Nultwintig

Een heel goed restaurant met een fijne kaart is restaurant Nultwintig gelegen aan de Caribische Zee. Je kunt er ’s middags lekker lunchen, borrelen bij het zwembad of ’s avonds uitgebreid eten. Reserveer wel tijdig want het is een populaire plek voor de fijnproever.

Restaurant Nultwintig

Date lunch @Nultwintig

  • Brisa do Mar, Pop’s Place

Een leuk alternatief en heel wat anders is Brisa do Mar, Pop’s Place. Een super gezellig restaurantje aan het water waar veel locals komen en waar ook zo nu en dan live muziek wordt gespeeld. Lekker ongedwongen waar je ook je kinderen naar toe kunt nemen. Als je van vis houdt dan moet je er rekening mee houden dat vis op Curaçao meestal standaard wordt gefrituurd. Wil je het liever vers, dan kun je hier o.a. ook je eigen kreeft uitzoeken.

Brisa do Mar, Pop’s Place

Direct links naast Pop’s Place vind je allemaal leuke Palapa’s met houten tafels waar je je eigen picknick kunt houden. Erg geliefd bij de locals en in het weekend altijd vol wanneer de lokale bevolking daar bij elkaar komt om te BBQ’en en om te dansen op Caribische muziek. Heel gezellig en leuk om te zien en een keer wat anders dan de toeristische hotspots. Door de weeks is het rustiger en is er altijd wel plek voor een borrel of om samen te komen met vrienden.

Met onze lieve vrienden onder de Palapa

  • Mooiste stranden van Curaçao

Curaçao heeft heel veel verschillende stranden en de mooiste stranden bevinden zich in Westpunt. Zo is een bezoek aan Playa Porto Marie zeker een bezoekje waard maar ook Cas Abou, één van de mooiste en mijn favoriet Grote Knip omdat je daar ook heerlijk kunt schuilen onder bomen tegen de warme zon, want ja tropisch warm is het altijd op Curaçao 🙂

Cas Abou, een van de mooiste stranden

Grote Knip, mijn favoriet

  • Sociaal leven

Op Curaçao voel je je nooit alleen en vanaf dag een ontmoet je inspirerende en leuke mensen die net zoals wij internationaal leven en werken, maar ook heel veel like-minded mensen en andere ondernemers. Super leuk natuurlijk, want je maakt heel makkelijk en snel contact. Bijkomend voordeel, veel sociale borrels en wekelijkse BBQ’s aan huis.

Samen BBQen

Daarnaast vind ik het internationale aspect super belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen. Ik zeg altijd dat het mijn wens is voor de kinderen, dat ze internationaal op mogen groeien en dat ze verschillende talen en van andere culturen mogen leren. Ik hoop dat we de komende jaren een basis mogen leggen voor hun toekomst zodat ze zich straks overal in de wereld gaan thuis voelen.

Time to say goodbye @N-Joy Residence

Curaçao wat was je mooi!

Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog of wil je meer weten over een langer verblijf naar Curaçao, mail me gerust. Je kunt ook meer informatie en inspiratie lezen in mijn anderen blogs onder het kopje My Travels Curaçao.

You May Also Like