Familie rondreis met kinderen Mexico, Yucatan

Mexico, land van parelwitte stranden, azuurblauwe zee en Maya tempels. Mijn ultieme vakantiebestemming, want de mensen daar zijn erg aardig, je kunt er heerlijk eten en er waait bijna altijd een heerlijk briesje aan zee. Mexico is heel groot en het schiereiland Yucatán in het zuidoosten, omgeven door de Golf van Mexico en de Caribische Zee is mijn favoriete bestemming als je van zon, zee en cultuur houdt.

Midden-Amerika en in het bijzonder Mexico is een land dat doordrenkt is van geschiedenis met bijzondere piramide tempels en archeologische vindplaatsen die vorm geven aan de cultuur en de mensen die er wonen. Ervaar nu dit unieke deel van de wereld en de schoonheid van Yucatan met onvergetelijke excursies voor jou en of je kinderen, speciaal samengesteld door Kay Tours.

De volgende rondreis neemt je mee op een 8-daagse tour van het schiereiland Yucatan en is gericht op gezinnen met jonge kinderen.

Playa del Carmen @thejetsettingfamily

Vanaf Playa del Carmen begin je aan je avontuur met 16 stops waarvan jij en je gezin herinneringen voor het leven gaan maken. De 8-daagse rondreis tour neemt je mee langs de meest populaire steden en hotspots van Yucatan. De rondreis speelt zich af tegen de achtergrond van wereldberoemde bezienswaardigheden en prachtige landschappen.

Muyil Lagoon @tulumdivingtravel

Dag 1: Muyil Ruïnes, Chacchoben Ruïnes, Bacalar

Op de eerste dag reis je naar onze eerste stop van de tour, namelijk de archeologische Maya vindplaats van Muyil / Chunyaxché, een van de vroegste nederzettingen aan de Caribische kust. Een gedeeltelijk opgegraven ruïne biedt een uniek kijkje in de Muyil Lagoon, die een uitkijkpost heeft en die een spectaculair uitzicht biedt op de lagune en de omringende jungle.

“Chacchoben” @barbmiko

Chacchoben ruïnes

Van daaruit bezoeken we Felipe Carrillo Puerto en beginnen we aan onze tweede stop, de archeologische plaats “Chacchoben”. Midden tussen het groen en met meer dan 3.000 jaar Maya geschiedenis. Vertel je kinderen om goed naar de bomen te kijken, want ze kunnen een glimp opvangen van de vele spin-aapjes die in dit gebied thuis horen.

Meer van Bacalar

Op weg naar Bacalar maken we een stop in het “dorp van de limoenen“, waar de bermen zijn bekleed met ananassen, die door de lokale bevolking worden geoogst en op veel verschillende manieren worden gegeten.

Meer van Bacalar

Tijdens deze stop kunnen ouders lekker vers fruit te kopen voor de kids. Eenmaal in Bacalar vind je verschillende ijssalons om de kleintjes te trakteren op een traktatie die zeer zeker wordt gewaardeerd. Vanaf deze hotspot reizen we door naar de accommodatie voor de nacht.

  • Suggestie voor verblijf in Bacalar: Luxury Cabañas

Luxury Cabañas, Bacalar

Dag 2: Boottocht over de Lagune, Kohunlich en Dzibanche ruïnes, Xpujil

Dag 2 begint met een boottocht over de Lagune van Bacalar, die deel uitmaakt van het grotere wateroppervlak dat bekend staat als het Meer van Bacalar of het Meer van de Zeven Kleuren. In het kader van de boottocht krijgen de bezoekers de gelegenheid om de cenotes (een grot met water), het piratenkanaal en het vogeleiland te bezoeken.

Dzibanche @stefanieschmidts

Van daaruit maken we een uitstapje naar de archeologische plaats van Kohunlich en Dzibanche, een grote stad met vele indrukwekkende en architecturale bezienswaardigheden. Na dit gedeelte van de tour reizen we naar de accommodatie voor de nacht.

  • Suggestie voor verblijf in Xpujil: Hotel Calakmul

Hotel Calakmul

Dag 3: Calakmul, Palenque

De derde dag van de rondreis brengt je langs de archeologische vindplaats van Calakmul, een van de meest structuurrijke ruïnes binnen de Maya regio. De kinderen worden er al vroeg naartoe gebracht samen met hun ouders en kunnen zich weer vergapen aan de wilde dieren die in het gebied leven.

Calakmul Piramide

Deze stop biedt kinderen de mogelijkheid om brulaapjes in de bomen te spotten. Daarnaast kunnen ze mee voor een betoverende rondleiding terug in de tijd door de ruïnes. Vanaf hier reizen we door naar het verblijf voor de nacht.

  • Suggestie voor verblijf in Palenque: Villas Adriana

Villas Adriana, Palenque

Dag 4: Palenque, Cascadas Roberto Barrios, Sabancuy

Op deze dag bezoeken we de archeologische vindplaats van Palenque, een plek met een bijzondere historische betekenis.  Een overvloed aan hiërogliefen vertellen het verhaal en de geschiedenis van de mensen die hier ooit in de ruïnes hebben gewoond.

De bijzondere piramide van Palenque

Van daaruit ga je naar de “Cascada de Roberto Barrios”, watervallen die je de kans bieden om te ontspannen in het koele water en te genieten van een adembenemend uitzicht, omringt door prachtige natuur. Na deze stop reis je door naar de accommodatie voor de nacht.

Cascada de Roberto Barrios watervallen © Sin Postal

Dag 5: Isla Aguada, Champoton, Campeche

Op de vijfde dag van de tour maken we een boottocht naar de “Laguna de Términos”, een lagune die de grootste riviermonding van de regio omvat en die een andere gelegenheid biedt om de schoonheid te ervaren die deze speciale stop biedt.

Vanuit de lagune reizen we door naar de Mangrove-eilanden en krijg je de mogelijkheid om heel veel verschillende vogels te spotten en als je geluk hebt kun je ook een glimp opvangen van inheemse wilde dieren uit deze regio.

Dolfijnen spotten bij Isla Aguada

Tijdens de boottocht hebben we de kans om dolfijnen te zien en een stop te maken in de stad Champoton, een andere historische locatie en die je even het gevoel geeft dat je weer helemaal terug gaat naar de Maya tijd. Vanaf hier reizen we naar de accommodatie voor de avond.

  • Suggestie voor verblijf in Campeche: Hotel Mision Campeche

Hotel Mision Campeche

Dag 6: Kerken en Historisch Centrum Campeche, Pomuch, Becal, Uxmal

De zesde dag staat helemaal in het teken van cultuur. Bezoek de kerk San Roman en de kathedraal in het historische centrum. Hier vind je ook de “Zwarte Christus” en architectonische pracht en praal te zien. Van daaruit bezoeken we het Fort van San Miguel, het museum en de begraafplaats van Pomuch, waar een unieke tentoonstelling van deze overledene te zien is.

Historisch centrum van Campeche

Becal, Stad van de Panama hoeden

Daarna bezoeken we de stad Becal, bekend als het centrum van de Yucatan-Panama-hoedenhandel. Een geluids- en lichtshow in Uxmal is optioneel, maar is niet inbegrepen als onderdeel van de tour.

Becal, Stad van de Panama hoeden @alicebonini

Must see voor kinderen: Chocolade museum

Degenen met kinderen kunnen overwegen om de lichtshow over te slaan en naar het Choco-Story Ecoparque Chocolade Museum in Uxmal, Yucatan te gaan. Een museum, dat rondleidingen biedt en waar je ook echte home made en pure chocola kunt proeven, jammie 🙂

Choco Story Museum

Het concept van het museum is om de geschiedenis van de cacao beter te leren kennen, de werking ervan en om meer te weten te komen over de geschiedenis van cacao en het belang ervan voor de Maya-bevolking.

  • Suggesties voor overnachtingen in Uxmal: 5 star Hacienda Uxmal 

Hotel Hacienda Uxmal

Dag 7: Uxmal Ruïnes, Yaxcopoil, Maya Wereld Museum, Merida

Op de zevende dag bezoeken we de archeologische piramide van Uxmal, deze beroemde piramide staat op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco. Van hieruit reizen we naar de Hacienda Yaxcopoil, een stad en groot landgoed die rijk is aan historie en van grote culturele betekenis is.

Uxmal piramide

We zullen dit thema voortzetten met een bezoek aan het Gran Museo del Mundo Maya, een museum van wereldklasse dat de Maya-cultuur viert

Maya historie, Hacienda Uxmal

We sluiten de dag af met een verkenning van het centrale plein van Merida, het paleis van de gouverneur en de kathedraal voordat we naar ons verblijf voor de avond gaan.

  • Suggesties voor accomodatie in Merida: boutique Hotel Casa Lucia

Casa Lucia Hotel

Dag 8: Rio Lagartos, Las Coloradas, terugreis naar Playa Del Carmen

Op de laatste dag van de rondreis kun je een privé boottocht door het Nationaal Park Rio Lagartos boeken, dat vooral bekend staat als een van de mooiste natuurlijke pronkstukken van de streek. Neem een natuurlijk klei bad en spetter met je kinderen in het water, waarna je je af kunt spoelen in een van de natuurlijke water bronnen.

Rio Lagartos @loucaunes

Las Coloradas, het roze zoute meer

Een andere vogel excursie is Las Coloradas, ook bekend als de roze zoutvlakten. Dit levert mooie familiefoto’s op met de roze meren op de achtergrond.

Pink Lake, het roze meer @andathousandwords

Kinderen zullen super enthousiast zijn om meer wilde dieren te spotten zoals flamingo’s én krokodillen die in dit gebied leven. Na deze laatste excursie eindigt de rondreis in Playa del Carmen.

  • Suggestie voor verblijf in Playa del Carmen: Le Reve Boutique Beachfront Hotel (10 minuten buiten de stad).

Le Reve Boutique hotel, Playa del Carmen

Over Kay Tours

Deze 8 daagse rondreis door Yucatan werd samengesteld door Kay Tours. De eigenaar, Kay Honig komt oorspronkelijk uit Duitsland en woont sinds 2012 samen met zijn lieve familie in Playa del Carmen. Sindsdien is hij verliefd geworden op de Riviera Maya en het is zijn passie om al zijn tips met jullie te delen.

Team Kay Tours

Kay Tours biedt gepersonaliseerde en op maat gemaakte tours aan met alle wensen die u heeft om al het moois van Mexico en in het bijzonder het Yucatan gebied te ontdekken. Als je op zoek bent naar je volgende familie vakantie dan kan ik je van harte aanbevelen om je vakantie te boeken bij Kay Tours voor deze bijzondere rondreis door Yucatan.

Kay en zijn team kijken er naar uit om je te verwelkomen. Als je meer informatie wilt over prijzen en andere pakketaanbiedingen, kunt je ook contact met hen opnemen via hun Facebook-pagina Kay Tours Mexico. Kay en zijn team zijn blij om al je vragen te beantwoorden 🙂

Share This Story

vakantie Mexico

You May Also Like