Het mooiste landhuis van Curaçao, Landhuis Jan Thiel

Verscholen in het groen op 2 hectare grond met uitzicht op de zoutpannen ligt het historische landhuis Jan Thiel. De historie van Landhuis Jan Thiel gaat helemaal terug naar de 17e eeuw toen de schipper Jan Thielen (vandaar de naam) de plantage in zijn bezit kreeg.

Het landgoed heeft verschillende eigenaren gekend en verpauperde in de loop der jaren, maar gelukkig heeft het landhuis een hele metamorfose ondergaan sinds de laatste eigenaren het landgoed in 2016 hebben overgekocht en besloten om deze magische plek met iedereen te delen. 

Landhuis Jan Thiel, Zoutpannen

Magische plek plantage Jan Thiel

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring en een hele bijzondere accommodatie op Curaçao dan moet je gewoon een overnachting boeken bij Landhuis Jan Thiel. Het is namelijke zo’n bijzondere ervaring om hier te mogen zijn, dat moet je gewoon beleven! De oorspronkelijke eigenaren zeiden het al toen ze het kochten, deze plek is magisch en dat voel je met al je zintuigen.

Het landgoed ligt goed verscholen, in het drukke en volgebouwd deel van het eiland op nog geen 5 minuten rijden van Jan Thiel Baai. Je komt er via een zijweg van de Caracasbaaiweg die je helemaal uitrijdt totdat je bij een grote poort komt van het landgoed.

Als de poorten zich langzaam voor je openen en je het landgoed Jan Thiel oprijdt weet je niet wat je ziet. Dat komt deels door de weelderige tuin, maar ook door de mooie gebouwen waaronder het Koetshuis die de vorige eigenaren in ere hebben hersteld.

Landhuis Jan Thiel

Terras Landhuis Jan Thiel

Entree Landhuis Jan Thiel

Gastenverblijf Landhuis Jan Thiel

De eigenaren besloten om van het landhuis en de bijgebouwen een Bed & Breakfast te maken omdat het te groot is voor hun zelf alleen. Zelf wonen ze in het Koetshuis en Loeki, het gezicht en gastvrouw tijdens je gehele verblijf bij Landhuis Jan Thiel woont ook op het terrein in een oorspronkelijk kunuku huisje.

Landhuis Jan Thiel heeft 4 kamers, één suite en een appartement en biedt in totaal plek voor maximaal 20 gasten. Gasten komen hier voornamelijk voor de rust, maar ook voor de ongedwongen sfeer die hier hangt. Je voelt je er namelijk direct thuis en dat is ook precies de bedoeling.

Zo mag je als gast te allen tijde zelf je kopje koffie pakken of glaasje wijn uit de oorspronkelijke keuken en wordt er elke dag een overheerlijk ontbijt voor je gemaakt, afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Loekie, de gastvrouw is een echte keukenprinses en een top gastvrouw! Met haar kook kunsten is het echt een feestje om hier te mogen zijn en Loeki zorgt ervoor op een hele natuurlijke manier dat de gasten aan niets ontbreekt.

Hal

Salon Kamer

Roze Kamer

Regenboog Suite

Turquoise Kamer

Loeki

Je eigen appartement bij Landhuis Jan Thiel

Zelf verbleven we in het appartement. Deze bevindt zich achter het landhuis direct grenzend aan het natuurgebied van de zoutpannen en heeft 2 slaapkamers, 2 ensuite badkamers, een open keuken met living en privé zwembad.

Wat een feestje was dat om daarin te mogen zwemmen zeg en de kindjes vonden het  in één woord FANTASTISCH. Zie ook de leuke Insta filmpjes onder het kopjes “Hotel Tips” op mijn privé Instagram account @dairyofkasia.

Toegangspoort tot je eigen appartement

Het appartement

Entree appartement

Slaapkamer 1

Gezelligheid 🙂

 

Picknicken bij plantage Jan Thiel

Absolute aanrader en tip van mij is om een picknick te reserveren op het landgoed van Landhuis Jan Thiel met uitzicht over de Zoutpannen. Je kunt deze ook los boeken als je hier niet gaat overnachten, maar zorg wel dat je op tijd reserveert.

Ik had er al veel verhalen over gehoord dus toen wij er waren wilde ik de picknick absoluut meemaken. Ook dit keer tovert Loeki een overheerlijke picknick in elkaar met zelfgemaakte hapjes, eigengemaakte dipsaus, fingerfood snacks en een fles wijn met water. En met een beetje geluk kun je bij mooi weer -en die kans is groot op Curaçao- een hele mooie zonsondergang aanschouwen over de Zoutpannen.

Picknick Landhuis Jan Thiel

Digger de hond van Loeki

Flamingo’s spotten

Genieten van al dat lekkers!

Wat krijg je allemaal bij Landhuis Jan Thiel?

Een unieke beleving! Garantie dat je in alle rust van je vakantie kunt genieten. Persoonlijke service en flexibele in- en uitchecktijden. De beste gastvrouw Loeki, die je je maar kunt wensen. Elke dag een heerlijk en gevarieerd ontbijt, wat je je maar wenst en het meest belangrijke nog, het gevoel van thuiskomen en je meer dan welkom voelen.

Bij Landhuis Jan Thiel word je echt in de watten gelegd en dat zit hem vooral in de kleine dingen. Persoonlijke aandacht, maar tegelijkertijd ervaar je ook totale privacy omdat je overal wel een plekje of een hoekje hebt waar in je alle rust kunt genieten van de schoonheid van deze bijzondere plantage.

Wij zaten hier net aan het begin van de lockdown in Curaçao, maar merkten er totaal niks van omdat je zo in je eigen bubbel leeft. Het liefst waren we hier langer gebleven, want het is echt geen straf als je tijdens de lockdown hier mag zijn, in tegendeel!

Op de website van Landhuis Jan Thiel staat het ook, gasten worden op hun wenken bediend en dat is ook echt zo. Dit ervaren ook andere gasten tijdens hun verblijf. Vele van hen komen zelfs weer terug en nu ik hier eenmaal ben geweest snap ik dat als geen ander 🙂

Ontbijt met zelfgemaakte cake

Ervaring Landhuis Jan Thiel

Of je nou voor een overnachting, zomerse picknick of een vakantie wilt vieren met je hele familie in Landhuis Jan Thiel, het kan allemaal. Niets doen is het motto van de eigenaren en alleen maar genieten. Het is een “Way of life” als je hier eenmaal bent. Je voelt je verbonden met de natuur. Je kunt kilometers ver wandelen met de Zoutpannen in je achtertuin. Helemaal tot rust komen. Meehelpen met het verzorgen van de paarden, want ja die hebben ze ook, maar vooral intens genieten!

Ik kijk terug op een hele bijzondere en fijne tijd samen met mijn gezinnetje. Ik ben nog niet getrouwd, maar stiekem zie ik het al helemaal voor me, want het is tevens een hele romantische trouwlocatie om het landhuis in zijn geheel af te huren en om heel intiem met een klein gezelschap je bruiloft te mogen vieren. Wie weet ooit, maar voor nu kan ik alleen maar terugdromen naar deze magische plek.

You May Also Like