Boutique Hotel Vondel, 19e-eeuws Herenhuis Hartje Amsterdam

Hotel Vondel is een van de gezelligste boutique hotels in Amsterdam. Gelegen in een prachtige wijk, op nog geen 5 minuten lopen van het Vondelpark en op steenworp afstand van het Leidseplein. Altijd al willen slapen in een karakteristiek 19e-eeuws herenhuis in hartje Amsterdam? Bij Hotel Vondel kun je tijdens je verblijf pas echt ervaren hoe het is om in een Amsterdams herenhuis te slapen.

Vondelpark

Vondelpark

Hotel Vondel bestaat uit zeven aaneengesloten karakteristieke 19e-eeuwse herenhuizen. Onderling zijn ze met elkaar verbonden door lange gangen en eeuwenoude trappenhuizen. Dit alles in een setting waarbij het stijlvolle interieur is gecombineerd met typische Nederlandse elementen. Het design is een geweldige combi van huislijke gezelligheid, hedendaagse kunst en gemixt met een Nederlandse twist.

The Lobby

The Lobby

Het jonge en toegewijde personeel doet er alles aan om het iedereen naar hun zin te maken. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot op de dag van vertrek staan ze voor je klaar. Het hotel oogt van buiten statig, maar van binnen is het juist knus en gezellig. Dit alles maakt hotel Vondel voor je gevoel tot je tweede huis. Zowel voor zakelijke gasten als ook toeristen is dit een geweldige plek om te mogen verblijven voor een citytrip aan Amsterdam. Je kunt ook heerlijk eten bij restaurant Joost of geniet van een uitgebreide high tea in de mooie kleine achtertuin.

High Tea Hotel Vondel

Met typisch Nederlands servies

Delfts Blauw servies met een gouden randje

Ga bij mooi weer in de gezellige achtertuin zitten

Achtertuin Hotel Vondel

Hotel Vondel heeft verschillende soorten kamers waar je uit kunt kiezen. Elke kamer ziet er anders uit, echter wel met dezelfde stijl. Het is dus altijd een verassing hoe je kamer er precies uit ziet, maar dat heeft vooral zijn charme. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een suite te boeken of wanneer je met een gezin bent zelfs een appartement.

In de appartementen vind je nog de originele visgraat houten vloeren wat je echt het gevoel geeft dat je in een heus sjiek herenhuis verblijft. Ze zijn ruim opgezet en beslaan de gehele etage. Wat mij opviel tijdens het verblijf in Hotel Vondel is dat het ’s nachts zo rustig is en dat terwijl je midden in Amsterdam zit. Heerlijk slapen dus!

Junior Suite Hotel Vondel

Sommige kamers aan de voorkant van het hotel hebben hun eigen gietijzeren balkonnetje met twee zitjes. Tip, bestel een fles wijn en ga lekker met zijn tweetjes in het zonnetje zitten. Vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht over weerskanten van de straat. Je kunt natuurlijk ook gaan picknicken in het Vondelpark. Je zult zien dat je niet de enige bent. Een goed glas wijn, zonnetje op je gezicht, mooie omgeving en dat alles in hartje Amsterdam. Wat wil je nog meer? Het zijn dit soort “kleine” momenten die het verblijf hier zo fijn maken.

BalconyVondel

Gietijzeren balkonnetjes Hotel Vondel

Wanneer je geen zin hebt om de drukte ’s avonds in het centrum op te zoeken en je een keer lekker wilt dineren dichtbij huis dan is restaurant Joost een aanrader. Restaurant Joost is een sfeervolle ontmoetingsplek van dit hotel. Het heeft een Hollandse seizoensgebonden keuken. De kok zet vooral in op kwaliteit en dat proef je.

Gedurende de hele maand september serveren ze nog echte Zeeuwse mosselen. Ik heb zelf de Mosselpan met roomsaus van Van Wees besteld en ik moet toegeven dat ik deze variant echt super lekker vond. Het sausje bestond uit “ kraamanijs” likeur. En als toetje kan ik je adviseren om het chocolade mousse tuintje te nemen. Te lekker gewoon! En na de nodige heerlijke wijnen -lees Mas des Dames- lonkte het boxspring bed als nooit tevoren 😉

Aug2015 064

Plankje “Hollandse Vis”

Als voorafje het visplankje om te delen

Mossel tijd!

You May Also Like