Tioman, Expedition Robinson Island van Maleisië

 

Klein paradijs op aarde

Wie aan Expeditie Robinson denkt gauw aan een van de mooiste eilanden die de Oostkust van Maleisië kent, namelijk Pulau Tioman. De film South Pacific is o.a. hier opgenomen en Tioman is na de Perhentian Islands zeer geliefd om zijn witte stranden en heldere blauwe zee.

Een aantal jaren geleden bezocht ik dit idyllische bounty eiland gelegen in de Zuid Chinese Zee tijdens mijn verblijf in Maleisië.  Vanaf de oude luchthaven van Kuala Lumpur (Subang) boek je een binnenlandse vlucht met Berjaya Air naar Tioman.

Berjaya Air

Berjaya Air “Dash7”

De reis er naar toe is al een hele beleving en geeft je echt het gevoel dat je even terug in de tijd gaat. Niet een super deluxe vliegtuig, maar een propeller vliegtuig (Dash 7) neemt je mee tijdens de 1 uur en 15 minuten vlucht richting het “Paradijs”. Vliegen met een propeller vliegtuig is een hele belevenis en geeft je pas echt het gevoel dat je vliegt, maar dat geeft juist die extra dimensie.

Mede dankzij zijn 4 grote propellers, de nodige geluidsproductie met vibratie en de bijkomende turbulentie, was dit letterlijk een vluchtje van ups en downs waarbij je ook nog eens bij het inzetten van de daling je sterk af ging vragen waar je in godsnaam zou gaan landen bij het zien van alleen maar water en een eiland dat helemaal begroeit is met jungle.

Aanvankelijk kon je de landingsbaan dan ook niet zien, maar nadat de piloot een scherpe bocht naar rechts manoeuvreerde zagen we voor ons een soort van weg herrijzen vlak langs het strand. Op dat moment hou je wel even je adem in en vraag je je oprecht af of dat wel allemaal goed gaat komen. Pas nadat we met een flinke smakkerd op de grond waren beland en gelukkig net voor het einde van de baan tot stilstand kwamen besef je pas echt dat je bent aangekomen in het paradijs 🙂

Clear water of Tioman

Clear waters of Tioman

 

Share This Story

vakantie Maleisië

You May Also Like