Privé eiland Song Saa Resort, Cambodja

Romantisch en stijlvol luxury resort

Als je aan Azië denkt blijft Thailand als vakantiebestemming favoriet, maar des te mooier is het naast gelegen Cambodja.  Vrijwel iedereen kent het beeld van de mysterieuze stad Ankor Wat, een absolute aanrader die je niet mag missen met een bezoek aan dit prachtige land.

Als tip voor een luxe resort samen met je lief of met je gezin raden wij het Song Saa Private Island Resort aan. Song Saa Private Island is een spiksplinternieuw resort dat sinds maart 2012 zijn deuren heeft geopend in de ongerepte Koh Rong Archipel voor de kust van Cambodja.

Song Saa Private Island Resort

Song Saa Private Island Resort

Het resort ligt verspreid over de twee idyllische eilandjes Koh Ouen en Koh Bong, die samen door de locals liefkozend Song Saa “The Sweethearts” worden genoemd. Deze eilandjes liggen in een door Song Saa en de lokale organisatie Footprints Organisations beschermd natuurgebied.

Niet voor niets is dit resort door Tatler uitgeroepen tot één van de 101 beste hotels ter wereld!

Spectacular view from the bathtub

Spectacular view from the bathtub

Dit natuurgebied is tevens het eerste beschermde stukje onderwaterwereld in Cambodja. In februari van het jaar erop werd dit reeds bestaande gebied nog eens vergroot met 500 hectare om de rijke onderwaterwereld, met talloze kleurrijke vissen en zeldzame soorten zeepaardjes, te beschermen tegen dubieuze vismethodes waarbij bijvoorbeeld explosieven of sleepnetten worden gebruikt.

Bedroom Song Saa

Bedroom Song Saa

Song Saa Private Island laat zich het beste omschrijven als een intieme, luxe hideaway geheel in harmonie met de natuur. De luxe en ruime villa’s hebben een prachtige ligging in de jungle, direct aan het strand of op palen in het water en zijn elk voorzien van een privézwembad. Het verblijf op Song Saa Private Island staat geheel in het teken van puur genieten. De azuurblauwe zee lonkt uitnodigend, het stralend witte zandstrand biedt een heerlijke plek voor vertier of rust en vormt een scherp contrast met de heldergroene jungle die wordt bewoond door honderden tropische vogels. Vele activiteiten, evenals alle maaltijden en diverse dranken zijn tijdens het verblijf hier inbegrepen. Je hoeft dus werkelijk nergens aan te denken!

Resort Song Saa

Resort Song Saa

Bijzonder aan dit resort is is dat het opgericht is door een Australisch echtpaar die het eigenhandig heeft opgezet met als doel het eco systeem te bevorderen en wat terug te doen voor de gemeenschap. 100% eco vriendelijk dus!

 

Sea Song Saa

Sea Song Saa