Het mooiste landhuis van Curaçao, Landhuis Jan Thiel

Verscholen in het groen op 2 hectare grond met uitzicht op de zoutpannen ligt het historische landhuis Jan Thiel. De historie van Landhuis Jan Thiel gaat helemaal terug naar de 17e eeuw toen de schipper Jan Thielen (vandaar de naam) de plantage in zijn bezit kreeg.

Het landgoed heeft verschillende eigenaren gekend en verpauperde in de loop der jaren, maar gelukkig heeft het landhuis een hele metamorfose ondergaan sinds de laatste eigenaren het landgoed in 2016 hebben overgekocht en besloten om deze magische plek met iedereen te delen.  Read More…

Prachtige privé villa Vista Royal, Jan Thiel Curaçao

Goed nieuws, sinds 15 mei mogen Nederlanders weer officieel reizen en staat Curaçao weer op geel!  Bovendien heeft Curaçao haar lockdown periode ook opgegeven en zijn alle stranden weer open, dubbel feest dus 🙂 Daarnaast heeft TUI sinds deze week haar vliegcapaciteit opgevoerd en vlieg je vanaf nu 5 dagen per week naar Hato airport of met de KLM elke dag. Curaçao is daarmee een van de weinige landen in de wereld die voor Nederland weer veilig te bereizen zijn. Dat betekent onder andere dat je bij terugkomst naar Nederland geen PCR test meer hoeft te doen.

Als je op vakantie naar Curaçao gaat, dan boeken de meeste mensen een accommodatie in of nabij Jan Thiel Baai, het kloppend hart van Curaçao. Hier vind je ook heel veel mooie privé villa’s in de wijk Vista Royal. Ideaal als je met je gezin of stel vrienden vakantie wilt vieren in Jan Thiel op loopafstand van het strand. Maar welke villa is nou echt leuk? Na 3 maanden op Curaçao verbleven te hebben sloot ik deze geweldige periode af met een vakantie bij Villa Solo in Vista Royal en dat had ik beter niet kunnen doen, want hierna wilde ik eigenlijk niet meer weg. Zo mooi was het! Read More…

Mijn tweede zwangerschap: Sofie krijgt een zusje!

Ik ben inmiddels 38 weken zwanger en ik heb zo’n voorgevoel dat deze kleine meid net zoals haar “grote zus” wat eerder gaat komen. Op de valreep vorige week nog een mooie zwangerschapsshoot gedaan op het Buurserzand, samen met mijn lieve vriendin en getalenteerde zwangerschapsfotografe Linda Krommenhoek.

De herfst is aangebroken en de kleuren van de bladeren kleuren langzaam rood. Terwijl de zon langzaam ondergaat, droom ik weg hoe het zal zijn om straks een gezinnetje van 4 te zijn en hoe het is of moeder te zijn van 2 dochters. Ik blijf mijn zwangerschap bijzonder vinden en we kijken ontzettend uit naar haar komst. Kijk je mee naar de rest van de foto’s?

Read More…

Roadtrip door Kroatië met een baby

Onze eerste vakantie met Sofie was naar Ibiza toen ze 9 maanden oud was. Het was een hele fijne tijd, alleen het vliegen was niet zo’n succes met haar. Daarom besloten we om deze keer met de auto te gaan voor een roadtrip van 4 weken. Van te voren wisten we niet hoe ver we zouden komen met een baby, maar het werd uiteindelijk een reis om nooit meer te vergeten.

Ik wilde altijd nog een keer naar Kroatië en dan het liefst de hele kust afzakken naar Dubrovnik richting het zuiden. Kroatië ligt in het hart van Europa aan de prachtige Adriatische kust grenzend aan Italië, Slovenië en Hongarije. Aan de kust van Kroatië vind je meer dan 1.185 eilanden, de meesten zijn onbewoond. Genoeg te ontdekken dus!

Read More…

Brac: het authentieke eilandleven, Kroatië

Het eiland Brač (spreek uit als Bra-ch), is het derde grootste eiland van de meer dan 1.000 eilanden van Kroatië. Brač is vooral bekend om het meest spectaculaire strand van Kroatië, namelijk Zlatni Rat ook wel de “Gouden Hoorn” genoemd. Het heeft namelijk de vorm van een uitlopende landtong en die afhankelijk van de wind soms naar rechts en soms naar links vervormt. Hoe dat eruit ziet zie je hier direct onder in mijn blog.

Brac ligt voor de kust van Split en is veel meer dan alleen het beroemde strand waar bijna iedereen naar toe gaat. Het is vooral een eiland om te ontdekken en waar je het gevoel hebt te gast te zijn bij de lokale eilandbewoners. Naast Zlatni Rat zul je betoverd worden door de indrukwekkende berg Vidova Gora (778 m hoog), de vele wijngaarden en olijfbomen, maar ook de kristalheldere zee en pittoreske dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.

Read More…

Zwanger en op reis? Mijn babymoon vakantie van 3 maanden

Ik ben ondertussen alweer een behoorlijke tijd met zwangerschapsverlof, want ik ben inmiddels trotse moeder van Sofie. Ik was nog maar een paar weken in verwachting toen we aan onze tweede verre reis van 3 maanden begonnen. Deze verrassing hadden we totaal niet gepland en het maakte onze reis alleen maar specialer.

Ik zwijmel weg bij alle mooie herinneringen van onze laatste reis (Malediven, Sri Lanka, Maleisië en Bali) en het was een reis om nooit meer te vergeten, omdat het werkelijk alles overtrof. Met mijn verloskundige had ik afgesproken dat ik de echo’s in het buitenland zou doen en met een zwangerschapsverklaring op zak begonnen we aan ons avontuur.

Read More…