Zanzibar 5* Familiehotel Neptune Pwani Beach Resort

Vorig jaar deed ik een een oproep wie er voor Stylish Travel Tips de perfecte ambassadeur is om 5 sterren hotels te reviewen, waarop ik heel veel reacties kreeg. Ik geef ook graag andere mensen een podium die een bijzondere reis maken en op hele mooie plekjes komen en één daarvan is de ‘’The Travelicious Family’’.

Via Instagram te volgen @thetraveliciousfamily en sinds januari 2020 fulltime en voor onbepaalde tijd op reis. Wie zijn ze precies? Wouter (45jr), Rinkje (38 jr), Laurens (5jr), Sophie (3jr) en de jongste telg Louise, inmiddels 1 jaar oud. Geboren op Curaçao en nu al een kleine wereldreiziger.

Ze hebben besloten dat Nederland niet meer hun thuisbasis zal worden en dat ze gaan emigreren naar Curaçao. Op weg naar een vrij leven, een leven waarin hun kinderen zonder angst en beperkingen rondom Corona kunnen opgroeien. En dat is precies wat ik ook mijn eigen 2 dochters toewens. Een leven in vrijheid!

Zanzibar Neptune Pwani Beach Resort

Hoe doen ze dat precies en hoe gaat dat in zijn werk? Ze hebben er alles voor opgezegd en een nieuw leven gecreëerd op hun eigen voorwaarden. En terwijl ze aan hun nieuwe reis avontuur in Afrika begonnen stranden ze voor Stylish Travel Tips als eerste neer op het paradijselijke eiland Zanzibar voor de kust van Tanzania. Rinkje neemt je mee…

Aankomst Zanzibar Neptune Pwani Beach Resort

Jaa daar zijn we dan! Na een vlucht van 9 uur (met maar 2 uur tijdverschil in de winter) zijn we geland op Zanzibar waar we op uitnodiging van Stylish Travel Tips verbleven in het Neptune Pwani Beach Resort & Spa, wat direct bij aankomst door de bloemenfontein aanvoelde als paradijs.

Sophie ‘’plukte’’ vol verwondering de drijvende bloemen uit de fontein en rook eraan, dit ruikt als thuis! Na een heerlijk welkomst drankje werden wij en onze koffers naar de kamer gebracht.

Kijk!

Bloemenfontein Neptune Pwani Beach Resort

Sfeer van de familie kamer, badkamer en uitzicht

Het was een prachtig huis met rieten dak wat echt voelde als een villa. De kinderen waren helemaal enthousiast over het grote bed voor hun, waar ze gelijk lief de knuffeltjes onder de dekens legde.

Ook het babybedje van Louise, een prachtig houten ledikantje stond bij aankomst al klaar. Voor iedereen lagen er bloemen op het bed, wat een warm welkom!

Kids voelen zich er direct thuis

Faciliteiten van het hotel: restaurants, zwembaden, strand en kidsclub

Er zijn verschillende restaurants en alle soorten eten in het hotel. Laurens heeft zelfs zijn lievelingseten, sushi kunnen eten in het hotel. Door de ruime keuze van restaurants konden we elke dag ergens anders eten wat er voor zorgde dat we het resort helemaal niet af hoefden.

Italiaans a la carte Restaurant

De zwembaden zijn om en door de restaurants heen, heel erg tof opgezet en voelde een beetje alsof we op de Malediven waren, echt genieten ook dat er niet een veldje was waar honderden bedden stonden maar de bedden juist met behoorlijke afstand en privacy van elkaar af stonden.

Ook de verschillende dieptes van het zwembad was top voor de kids, er waren genoeg ondiepe stukken waar ze prima samen in het water konden spelen. Ook waren er heerlijke plekjes met bedjes op het strand, onder de boompjes voor wat verfrissende schaduw.

Waterpret @Zanzibar Neptune Pwani Beach Resort

Wij hebben ook nog een romantic dinner voor 2 geboekt, toen hebben ze een prachtig tafeltje op het strand tussen de boompjes gezet, kaarsjes eromheen, rozen blaadjes op tafel, alles klaar voor een aanzoek, haha.

Het is dat we al getrouwd zijn, anders was dit wel het ultieme moment geweest voor een huwelijksaanzoek 😉 We hebben daar heerlijk samen, mega romantisch gegeten…

Cocktails drinken op het strand

De omgeving van het hotel, Masai spotten op het strand

Het strand is parel wit en voelt als poedersuiker, zo ongelooflijk mooi! Naast het hotel staan prachtige rieten huisjes op het strand wat winkeltjes zijn en waar ze de mooiste houtwerken, kunst, kleding etc maken en verkopen. Heel erg leuk om te bezoeken als je in het hotel verblijft.

Prachtige stranden Zanzibar

Masai, de oorspronkelijke bewoners van Kenia

Daarnaast is er in het hotel zelf een Masai show waar ze komen dansen, zeer leuk en indrukwekkend om te zien! De Masai staan vooral bekend dat ze zo hoog kunnen springen. Ze hebben zelfs een speciale techniek ontwikkeld om dit te kunnen doen.

Ze springen in het begin een aantal keren kort waardoor er soort van druk wordt opgepompt waardoor ze in een keer 1,5 meter hoog de lucht in springen. De zogenaamde “Jumping Dance” wordt door de mannen uitgevoerd om vooral hun kracht en uithoudingsvermogen te demonstreren.

Bijzonder, Masai op het strand van Zanzibar

Kidsclub

Ook is er een kidsclub, met echt té lieve leidsters die echt gek waren op de kinderen. Op de eerste dag kwamen ze naar onze tafel toe in het restaurant en namen Louise zelfs mee zodat wij rustig konden eten.

Echt zo fijn om zulke lieve mensen rondom je kinderen te hebben. En fijn dat we af en toe de kinderen lekker daar konden laten spelen terwijl wij zelf even een boekje konden lezen op het strand, wat een zegen, echt vakantie geluk dus!

Constance, de lieve babysitter

Corona maatregelen in het hotel

In het hotel droeg het personeel een mondkapje en was al het personeel volledig gevaccineerd. Het hotel is verder enorm schoon en we voelden ons ondanks de pandemie enorm vrij om te gaan en staan waar we wilden. Zelf droegen we geen mondkapje in het hotel en dat was ook oké.

Qua Corona maatregelen is het op Zanzibar zelf sowieso geheel vrij (heel Tanzania), op straat en in de winkels zie je nergens mensen met mondkapjes, dit is ook niet verplicht verder.

Het hotel doet het alleen om gasten gerust te stellen. Om naar Tanzania te vliegen vanuit Amsterdam hadden wij alleen een negatieve pcr test nodig.

Broer en zus momentje

Aan wie kun je dit hotel aanraden?

Dit hotel is echt een aanrader voor gezinnen, door de kidsclub is het ook voor de ouders fijn om af en toe even me time te hebben, maar ook voor koppels of mensen die op doorreis zijn naar het vaste land van Tanzania.

Baby Louise

Ook voor zonaanbidders en strandgangers kan ik dit hotel aanbevelen, het strand is prachtig en de bedjes staan op voldoende afstand dat als je zonder kinderen komt je geen last hebt van andermans kinderen en toch in rust en privacy kunt verblijven.

Samen mooie herinneringen maken

Wat is jullie het meest bijgebleven?

Wat ons het meest is bijgebleven is het vriendelijke personeel en de kidsclub. De kinderen voelden zich gelijk thuis en waren vol liefde en vertrouwen aan het spelen met de leidsters van de kidsclub, wat ons ook rust gaf om lekker samen te ontspannen.

Time to say goodbye

Wil je boeken en de beste prijs klik dan hier op de website van Neptune Pwani Beach Resort, ze helpen je graag verder.

Share This Story

Reizen met kinderen

You May Also Like