Droomvakantie Malediven met kleine kinderen

Wist je dat de Malediven niet alleen een honeymoon bestemming zijn, maar ook geschikt zijn voor gezinnen met kleine kinderen? Welke resorts op de Malediven zijn kindvriendelijk, hoe is de reis er naar toe en waar moet je allemaal aan denken als je op reis gaat naar de Malediven? Via Instagram volg ik al een paar jaar @travel_jeff en in dit interview geeft hij al zijn tips voor een droomvakantie met kinderen naar de Malediven.

“Wij zijn Jeffrey (35), Vicky (31), Lexi (3) en Zayn (1) en dol op reizen. Als gezin proberen we via ons Instagram account andere gezinnen te inspireren om de wereld te ontdekken. Wij vinden het ontdekken van mooie plekjes en het leren kennen van andere culturen het leukste van het maken van reizen. We kunnen niet wachten tot onze kindjes oud genoeg zijn om mee te nemen naar de wildlife parken van Afrika.”

Mövenpick Maldives

1. Zijn jullie al eerder op de Malediven geweest en was het een bewuste keuze om samen met het gezin te gaan?

Van de zomer was ons eerste bezoek aan de Malediven. Het stond hoog op onze bucket list omdat we er al zoveel over gehoord hadden en deze prachtige eilandengroep echt eens zelf wilden bezoeken. Zou het echt zo mooi zijn als in alle films en boeken??

Jeffrey met Lexi, Kihaa Maldives

2. De Malediven zijn niet goedkoop, heb je nog tips bij het boeken van tickets en of betaalbare resorts?

De Malediven moet je zeker niet doen als je een lowbudgetreis wilt doen. Dit is echt een keer alles overboord en enorm genieten van alle luxe en pracht en praal van de resorts.

Je zou wel met een kleiner budget naar de Malediven kunnen, maar dan verblijf je op de eilanden meer dichtbij het hoofdeiland. Vooral een resort waar je per boot (i.p.v watervliegtuig) kan is al een stuk betaalbaarder.

Kihaa Maldives Resort

3. Waar let je op bij het boeken van een reis met kleine kinderen?

We proberen bij korte vakanties altijd te letten op het tijdverschil. Voor één of twee weken vinden we het prettig om niet te moeten dealen met een jetlag. Malediven is dan perfect, het is daar 4 uur later.

Bij lange vluchten proberen we vaak zo aan het einde van de middag te vertrekken. Dan kunnen de kinderen acclimatiseren en hopelijk lekker slapen. Naar de Malediven paste onze jongste (toen nog geen 1 jaar) in een zogenaamd bassinet van Qatar Airlines en heeft de hele vlucht heerlijk geslapen.

Zayn, Kihaa Maldives

Kinderopvang Malediven

In beide resorts (Kihaa en Mövenpick) op de Malediven was een kinderopvang aanwezig. Dat was heel prettig zodat we samen het water op konden en te snorkelen met de manta roggen. Iets wat we allebei heel graag wilden doen, maar dit met de kinderen toch erg onhandig was.

Mövenpick Resort Malediven

4. Is het een lange reis naar de Malediven met kleine kinderen?

We vertrokken vanaf Brussel, zo’n kleine 2 uur rijden vanaf ons huis. Met een vlucht van 6,5 uur vlogen we naar Doha. Op Doha hadden we een korte tussenstop waarna we in 4,5 uur naar Male vlogen. Vanaf het hoofdeiland kan je dan vertrekken naar het resort. Voor het ene resort moesten we met een binnenlandse vlucht naar Dharavandhoo.

Met een busje vertrokken we naar de haven voor de boot en vandaar legden we in 15 minuten aan de pier van het eiland van Kihaa Resort. De tweede week verbleven we op een ander resort, Mövenpick Resort.

Eenmaal terug op het hoofdeiland Male gingen we naar een andere terminal om daar te wachten op het vertrek van het watervliegtuig. Met het watervliegtuig vlogen we in 45 minuten naar het eiland van Mövenpick Resort. Dat was een heel bijzondere aankomst!

Met het watervliegtuig naar het Mövenpick Resort

5. Hoe was het om aan te komen op jullie resort en hoe reageerden je kids?

Aankomen met een watervliegtuig was heel bijzonder. Het was zo tof om op deze manier te reizen. Lexi mocht op een eigen stoel en Zayn zat op schoot. Lexi voelde zich heel stoer om alleen te mogen zitten, maar viel al snel lekker in slaap.

Op beide resorts werden we warm onthaald met een welkomstdrankje en kregen we gelijk een mooie indruk van het resort. De zee was echt zo blauw en het strand echt zo wit als je hoopt. Hier zouden we wel een paar weken kunnen vertoeven!

Zayn, Mövenpick Maldives

6. Je verbleef op Kihaa en in het Mövenpick resort op de Malediven. Welke vond je het leukst?

We vonden het leuk om in 3 weken wel op verschillende plekken te zijn. We waren bang dat we ons anders toch een beetje zouden gaan vervelen. Het was een goede zet. Allebei de resorts hadden een andere sfeer en andere omgeving.

Kihaa resort was kleiner, maar was er meer contact met de andere vakantiegangers. Je kwam elkaar tegen bij het buffet en maakte een klein praatje over wat er gezien was tijdens het duiken.

Bij Mövenpick Resort is iedereen meer op zichzelf aangezien iedere villa een eigen zwembad heeft. Bij de Little Birds Club sprak je wel met andere ouders als de kinderen lekker speelden.

Pool villa Mövenpick Resort

7. Hoe zagen je dagen eruit en wat vonden de kindjes het leukst?

Bij Kihaa hadden we een heel eigen routine ontwikkeld. Na een rustige opstart gingen we eerst ontbijten en gelijk door naar het ‘grote’ zwembad. Bij Zayn eerste slaapje gingen we op het strand voor onze villa liggen, dat haalde de babyfoon precies!

Na de lunch in het restaurant gingen we vaak naar het andere zwembad en om 17.30 ging ik vaak met Lexi naar de pier om het voeren van de roggen te zien. Het was heel leuk om de roggen van zo dichtbij te zien!

Privé ontbijtje Mövenpick resort

Kidsclub Malediven

Bij Mövenpick was onze routine net iets anders. Na het ontbijt, wat we ook een keer in ons zwembad hebben gekregen(!), gingen we even naar de Little Birds Club.

Lexi vond dit zwembad geweldig, echt een paradijs voor kinderen. Soms wilde Lexi nog even bij de opvang spelen of meedoen met een activiteit. Dan hadden wij even een momentje voor onszelf als Zayn naar bed was. Dat was extreme luxe! Ook het moment dat ik een heerlijke massage heb gekregen.

Little Birds Club, Mövenpick resort

5* sterren service Malediven

Aan het einde van de middag was er altijd een “Chocolate hour“. Zayn lag dan vaak nog even een dutje te doen en als Lexi zich te buiten ging aan chocolade namen wij een lekker wijntje.

Het leukste onderdeel van de avond bij Mövenpick was voor Lexi het terugkomen in de villa. De villa was helemaal klaargemaakt voor de nacht met een chocolaatje op de kussens.

Vicky met Lexi, Kihaa Maldives

8. Kwam jezelf ook nog aan genieten toe en wat doe je ’s avonds als de kindjes op bed liggen?

Dineren was goed te doen met de kinderen. Er was genoeg lekkers te eten voor Lexi, en Zayn vermaakte zich uren met een stukje stokbrood. Eenmaal klaar kon Lexi weer lekker in het zand spelen.

Lexi en Zayn, Mövenpick Resort

Little Birds Club

Op beide resorts was een kinderopvang aanwezig. Dit waren goed uitgeruste lokalen waar genoeg te doen was voor de kinderen. Bij Mövenpick is de Little Birds Club de gehele dag geopend, bij Kihaa was dit op aanvraag.

Kihaa Maldives Resort

Babyfoon op vakantie

De bar van de resorts was een fijne plek om ook even zonder kinderen te genieten. Als de kindjes naar bed waren zette we de babyfoon aan via de 3G babyfoon app. Een uitkomst voor alternatief van de reguliere babyfoon.

Via 3G of wifi heb je zo altijd zicht op je kinderen. Je plaatste en device (bijv. iPad) bij de kinderen en een device (bijv. iPhone) neem je mee en die maken connectie met elkaar.

Mövenpick Maldives Resort

9. Kun je de Malediven aanraden met kleine kinderen of alleen voor honeymooners?

Het is een lange reis naar de uiteindelijke bestemming met veel overstappen, maar alles was het meer dan waard als je vervolgens op het strand ligt.

De mooie accommodatie, de vriendelijke mensen, de witte stranden en blauwe zee doen je de reis direct vergeten. Voor de kinderen was het ook een hele fijne vakantie, de hele dag zwemmen en met zand spelen. Wat wil een kind nog meer?

Strand Mövenpick Maldives

10. Waar gaat jullie volgende reis naar toe en wat staat nog op jullie bucket list?

Over enkele weken vliegen we naar Zanzibar. Daar zal de vakantie ook voornamelijk uit strand en zee bestaan. In mei gaan we weer een citytrip maken om Jerusalem en Tel Aviv te bezoeken.

Madagaskar en Oeganda staan nog erg hoog op onze bucket list. We willen hiervoor wel dat onze kinderen net iets ouder zijn.

Zonsondergang Mövenpick Maldives

Wil je weten waar hun volgende reis naar toe gaat? Volg Jeffrey en zijn gezin dan via zijn prachtige Instagram account vol mooie vakantiekiekjes van hun geweldige reizen.

 

Tot slot, mijn top 3 resorts op de Malediven

Ook ik ben fan van de Malediven en ik kan het iedereen aanraden om het op de bucket list te zetten, want het is zo’n uniek stukje paradijs middenin de Indische Oceaan ten zuidwesten van Sri Lanka.

De Malediven bestaan uit 1200 verschillende eilanden waarvan 200 bewoond. Genoeg te ontdekken dus van low budget tot 5 sterren resorts. Hierbij mijn absolute top 3 (klik op de roze link) als je van luxe houdt:

 

Zie je mij liggen?

 

LUX* South Ari Atoll

 

Op weg naar het privé eiland

 

Heb je verder nog tips van kindvriendelijk resorts op de Malediven? Laat dan hieronder een reactie achter, maar je kunt mij ook altijd mailen 🙂

You May Also Like