De echte Malediven, Thulusdhoo surfers eiland Nr. 1

Thulusdhoo is een geweldig lokaal eiland in de Malediven dat je moet ontdekken. Het eiland ligt op slechts 28 km ten noorden van Malé en is in ongeveer dertig minuten van Malé met een speedboot te bereiken. Thulusdhoo dorp, de hoofdstad van de Kaafu Atoll, kenmerkt zich door haar kleurrijke muren en zandstraatjes. Het koraalrif dat zich rondom de kustlijn van Thulusdhoo uitstrekt beschermt de kristalheldere lagune en zorgt voor onbeperkte surfcondities op bijna elke willekeurige dag van het jaar.

Maar dit surfers-paradijs biedt veel meer. Het heeft prachtige witte zandstranden, omringd door turquoise water en met als vaste bezoekers dolfijnen!  Zelfs als je gewoon op het strand van Thulusdhoo zit, kun je er zeker van zijn dat je dolfijnen ziet. Sinds enkele jaren is het mogelijk om te overnachten op de lokale eilanden van de Malediven, zoals op Thulusdhoo. Dit geeft toeristen de kans om te slapen in alternatieve accommodaties en om de échte Malediven te leren kennen.

thulusdhoo-surfing

Surfen in Thulusdhoo

Guesthouses op Thulusdhoo

Er zijn een verschillende guesthouses te vinden in Thulusdhoo. De leukste vind je aan de oostkant van het eiland. Ik verbleef 3 nachten in het onlangs gerenoveerde Canopus Retreat.

thulusdhoo-canopus-exterior

Canopus Retreat op Thulusdhoo

thulusdhoo-double-room-a

Nieuw gerenoveerde kamers

DCIM103GOPROGOPR6173.

Direct uitzicht op zee

Onderwaterwereld in de Malediven

Elke ochtend rond 9 uur zwemt er een grote groep dolfijnen langs Thulusdhoo. Vanaf het strand van het hotel kun je ze al  goed zien. Wij hadden het geluk dat we een drone bij ons hadden en hebben fantastische beelden vastgelegd.

Als je gaat snorkelen dan word je getrakteerd op de onderwaterwereld van de Malediven waar je u tegen zegt. De meest fantastische vissen komen voorbij en je moet niet verbaasd zijn als je een schildpad tegenkomt.

thulusdhoo-turtle

Zwem met schildpadden in de Malediven

Duiken in de Malediven

Duikschool Sea Retreats biedt een scala aan duikmogelijkheden en heeft mooie en goede duikuitrustingen voor zowel de beginner als gevorderde. Deze duikschool ligt op 20 meter afstand van Canopus Retreat. De goedlachse en ervaren duikleraar Thoal kan je alles vertellen van de onderwaterwereld van de Malediven en neemt je graag een keer mee onder water.

Dit kan middels een proefduik (geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar), maar ook als je je Padi wilt halen zit je hier aan het juiste adres. De echte onderwater avonturiers kunnen een pakket boeken waarbij je elke dag een andere duikstek kunt ontdekken of kunt gaan duiken gedurende de nacht. Een uitje met Sea Retreats maakt je vakantie onvergetelijk.

DCIM104GOPROG0996548.

Onderwaterwereld Thulusdhoo

Excursies vanuit Thulusdhoo

Thulusdhoo is buiten het surfseizoen nog niet zo toeristisch, met als voordeel dat je het gevoel hebt dat je tijdens de excursies alles voor het eerst ontdekt. Zo hebben we spontaan met een paar andere gasten van Canopus Resort samen met de vriendelijke hotel manager Sanjay een picknick tour geregeld naar een verlaten zandbank.

Op nog geen half uur varen met een speedboat word je gedropt middenin de Indische oceaan op een verlaten zandbank. Het water is hier zo helder en blauw dat je het bijna niet kunt geloven dat het echt is. Gewapend met een snorkelsetje en flippers zwem je zo richting het koraalrif en spot je de mooiste vissen.

Na 2 uur snorkelen, zwemmen en wat relaxen kregen we aan het eind van de ochtend een lekkere lunch voorgeschoteld.  Op de terugweg zijn we nog gestopt midden op zee bij een azuurblauw koraalrif en hiermee was onze eerste excursie direct gelaagd.

zandbank1

“No-filter” foto

zandbank2

Op een verlaten zandbank

Ontdek de echte Malediven

Wil je een vakantie boeken naar de Malediven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan raad ik je aan om contact op te nemen met Saskia van The Real Maldives. Saskia heeft jaren gewerkt op de Malediven en kan je de beste tips geven als je een reis wilt samen stellen naar deze prachtige koraaleilanden middenin de Indische Oceaan.

The Real Maldives is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in duik safari’s waar je op basis van volpension verblijft op prachtige jachten en waar je onder begeleiding van een duik specialist een paar keer per dag gaat duiken in het kristalheldere water van de Indische Oceaan. 

Daarnaast hebben ze een groot aanbod van hotels en resorts, die ze persoonlijk hebben uitgezocht, met als doel om toeristen “de andere kant” van de Malediven te laten ervaren met een betaalbaarder prijskaartje.

thulusdhoostreet

Gekleurde muren in Thulusdhoo

thulusdhoo-methouse

Surfers eiland Thulusdhoo

Spot dolfijnen op Thulusdhoo!

We hebben fantastische drone shots gemaakt van de groep dolfijnen die elke dag even langs komen zwemmen. De video is in de maak en gaat heel gaaf worden 🙂 Wil je straks de eerste zijn die deze videocompilatie ziet, meld je dan alvast aan op mijn nieuwsbrief!

zandbank-drone

Drone shot

You May Also Like