Actief op reis in Bali

Bali is een van de populaire eilanden van Indonesië waar menig toerist graag naartoe reist. Bali is dan ook een plekje waar je je hart gemakkelijk verliest, want dit Indonesische eiland heeft veel te bieden, zeker ook voor de actievelingen. Zo kun je er fietsen tussen de mooie groene rijstvelden, trektochten maken in de binnenlanden, paardrijden aan het strand maar ook surfen! Op Bali is van alles mogelijk, lees hieronder mijn ultieme tips.

1. Surf Hotspot Canggu

Canggu is de nieuwe hotspot van Bali! Het hippe stadje aan de zuidwest kant van Bali is flink in opkomst, maar voelt nog steeds authentiek aan. In Canggu vind je volop trendy cafés, boetiekjes  met vintage spulletjes, fijne stranden en een ontspannen surf sfeertje.

Langs het strand kun je surfboards huren en tevens een surfles boeken om de kneepjes van het vak te leren. Canggu Beach is met name geschikt voor beginnende surfers, terwijl op het noordelijk gelegen Echo beach, gevorderde surfers hun hart kunnen ophalen in de hoge golven.

Surfen in Canggu

2. Fietsen door Bali

De leukste manier om Bali te verkennen is per fiets. Het is misschien wel typisch Nederlands, maar ik vond het een erg leuke ervaring. Heerlijk op je dooie gemak langs de kust of door de oneindige rijstvelden. Rondom het plaatsje Ubud tref je verschillende fietsroutes aan die door groene rijstvelden, tempels, en authentieke dorpjes gaan. 

Het leuke van een fietstocht is dat je veel van de omgeving ziet, en kennis maakt met het echte leven op Bali. Houd je camera bij de hand, want je komt zeker mooie stekjes tegen voor op de foto.

Ontdek Bali per fiets

3. Ontdek een van de vele watervallen op Bali

De bekendste en hoogste waterval van Bali is de Gitgit waterval, gelegen in het noorden van het eiland. De 35 meter hoge waterval, gelegen op 1,5km buiten het dorpje Gitgit, is met name in het regenseizoen indrukwekkend. Het is een plek waar je veel toeristen kunt tegenkomen, dus als je deze mooie waterval goed op de foto wilt zetten kom dan vroeg in de ochtend.

De Tegenungan waterval in de buurt van Ubud worden minder vaak bezocht, maar zijn absoluut een bezoekje waard. De waterval is verscholen in een jungle en het is een heerlijke plek om even te verkoelen.

De Sekumpul watervallen liggen op een uurtje rijden van Lovina, temidden van steile bergwanden. Om de 350 treden te beklimmen naar de top raad ik je aan om goede schoenen aan te trekken. Vergeet ook je camera niet want vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht op het vallende water.

Spot watervallen op Bali

4. Ga vissen met de lokale vissers

Vind je vissen leuk dan kun je in Bali met een lokale visser op pad om de kneepjes te leren. In traditionele Indonesische vissersbootjes, “jukung” genaamd, ga je de zee op om makreel of snapper te vangen. Een fantastische ervaring of ga net zoals ik bij zonsopkomst dit soort prachtige plaatjes schieten.

Lokale vissers bij Sanur

5. Hiken rondom Ubud

Ubud biedt de mogelijkheid om fantastische wandeltochten te maken. Van eenvoudige wandelingen door de rijstvelden, tot inspannende tochten door de jungle en langs snelstromende riviertjes. Er is voor ieder wat wils. Je wandelt door prachtige landschappen, ziet rijstboeren werken op hun terrassen en in de jungle kun je je vergapen aan de vele tropische vogels.

Een bekende wandeling in Ubud is de Campuhan richel wandeling. Het is feite een smal pad – van ongeveer 2 kilometer – dat door een hoog gras landschap loopt. Links en rechts heb je de mooiste vergezichten over kleine dorpjes en de groene rijstvelden. Aanrader!

In de jungle van Ubud

6. Paardrijden langs de kust

De mooie kustlijnen van Bali kunnen perfect verkend worden met een tocht te paard. Stel je eens voor dat je heerlijk kunt draven langs de vloedlijn bij de ondergaande zon, fantastisch toch? De meeste maneges bieden tochten aan onder begeleiding van een gids en waarbij je in een rustig tempo door mooie natuurgebieden rijdt.

Onderweg zul je veel bijzondere vogels en andere dieren spotten en kun je genieten van de prachtige uitzichten over zee. Voor mij is dit het ultieme vrijheidsgevoel! Ben je een echte actieveling en wil je graag een rondreis maken met een groep door Bali? Bekijk dan het aanbod Van Verre Reizen hier of lees mijn andere blogs hieronder over Bali.

Paardrijden op het strand

You May Also Like